Екс-мер Полтави Олександр Мамай та екс-голова Полтавської ОДА Валерій Головко опротестовують свої звільнення

23.04.2019
Колишній Полтавський міський голова Олександр Мамай та екс-голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко опротестовують свої звільнення й вимагають у Верховному Суді України поновлення на посадах.
 
Обоє майже одночасно подали позовні заяви до Вищого касаційного адміністративного суду.
 
Так, надійшла позовна заява від Олександра Мамая про визнання протиправним та скасування рішення депутатів Полтавської міськради стосовно усунення його з посади.
 
А за чотири дні після цього екс-керівник Полтавщини Валерій Головко подав позов проти глави держави Петра Порошенка про визнання протиправним i скасування указу Президента України від 15 березня цього року про звільнення чиновника.
 
Нагадаємо, 14 вересня минулого року на 17-й позачерговій сесії депутати Полтавської міської ради висловили недовіру міському голові Полтави Олександру Мамаю.
 
Полтавський окружний адміністративний суд відмовив Олександру Федоровичу в задоволенні його вимог щодо поновлення на посаді. Екс-мер програв справу і в апеляційній інстанції. Тепер лишилося спробувати щастя у вищій судовій інстанції.
 
Про звільнення Валерія Головка з посади голови Полтавської облдержадміністрації Президент України Петро Порошенко повідомив 15 березня під час візиту до Полтави, водночас призначивши тимчасовим виконувачем обов’язків керівника області Романа Товстого, котрий був заступником «губернатора».
 
Таке рішення Президента викликано корупційним скандалом i кримінальним провадженням за фактом вимагання й отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах службовими особами Полтавської облдержадміністрації.
 
20 березня подав у відставку один із фігурантів цієї справи Андрій Пісоцький, який обіймав посаду першого заступника голови облдержадміністрації.