Загроза відкритої агресії РФ залишається — Степан Полторак

02.04.2019
Загроза відкритої агресії РФ залишається — Степан Полторак

Вони прикривали, коли українці голосували у першому турі, і надалі захищатимуть.

Російські окупаційні війська 31 березня обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції підрозділу Об’єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» у районі населеного пункту Лебединське.
 
 
Втрат серед наших захисників немає. Наші оборонці не залишили без відповіді ворожий обстріл.
 
 
На жаль, 29 березня в районі Маріуполя в результаті ворожого обстрілу із забороненого озброєння — 120-міліметрових мінометів — загинув військовослужбовець 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, солдат батальйонної тактичної групи Дмитро Костенюк.
 
За життя чернівчанина військові лікарі боролися до останнього, провели всі необхідні реанімаційні заходи... Без батька залишилося двоє неповнолітніх дітей.
 
Станом на 7-му год. ранку 1 квітня обстрілів позицій наших військ не зафіксовано. Об’єднані сили надійно контролюють дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення 
вогню.
 
Міністр оборони України Степан Полторак констатує, що ситуація на українсько-російському кордоні, як і раніше, складна: «Угруповання російського війська, яке перебуває на кордоні з Україною, небезпечне для України.
 
28 батальйонів тактичних груп, величезне угруповання в районі Азовського моря, сили і засоби, збільшені під час окупації Криму за окремими напрямами удесятеро, є небезпечними».
 
За словами Степана Полторака, Збройні сили України моніторять ситуацію, працює розвідка, «інформацію ми отримуємо». «Ми завжди напоготові, щоб виконати свій конституційний обов’язок і захистити нашу державу», — наголосив міністр оборони.
 
Щодо можливості повномасштабної війни з Росією, Степан Полторак висловив припущення, що у Росії і сьогодні є прагнення захопити Україну.
 
«Єдине — змінюється тактика, змінюються форми здійснення агресії. Нас відчувають на фронті. Не виходить на фронті — вони пробують усередині країни. На жаль, загрози відкритої агресії нікуди не відійшли, вони існують і, на жаль, сьогодні є дуже можливими», — додав міністр.