Дихати небезпечно: геофізики назвали найбільш забрудені місця у Києві

27.03.2019
За даними постів спостереження Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, рівень забруднення у лютому по столиці характеризувався як високий.
 
Результати спостережень минулого місяця визначили найзабрудненiшими у столиці наступні райони:
 
— вулиця Семена Скляренка — рівень забруднення повітря характеризувався як високий, але наближався до градації «дуже високий»;
 
— проспект Перемоги, вулиці Попудренка та Інженера Бородіна, площі Перемоги і Бессарабська, вулиця Каунаська, Оболонський проспект, Деміївська площа, вулиця Академіка Стражеска — високий рівень забруднення повітря;
 
— вулиця Олександра Довженка, бульвар Лесі Українки та Гідропарк — підвищений рівень забруднення повітря.
 
Також експерти зазначають, що у порівнянні з лютим 2018 року загальний рівень забруднення атмосферного повітря значно підвищився. Зафіксовано суттєве зростання вмісту діоксиду сірки та діоксиду азоту. Втім, дещо знизився вміст фенолу та оксиду азоту.
 
Характерно, що небезпечна концентрація шкідливих речовин у повітрі зафіксована приладами там, де столичні дорожні служби місяцями не можуть закінчити ремонт доріг, провокуючи постійне скупчення автомобілів у хронічних корках.
 
При цьому раціональних об’їздів відповідальні за логістику адміністратори не забезпечили ні з початком ремонтів, ні реагуючи на створені для киян та гостей міста кричущі незручності.