Данія надає Україні безвідсоткові позики на екопроекти

26.03.2019
Програма Danida Business Finance (DBF) передбачає надання Данією безвідсоткових позик Україні для фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, водопостачання та очищення стічних вод.
 
Відповідну рамкову угоду підписали міністр фінансів України Оксана Маркарова та Посол Королівства Данія в Україні Рубен Медсен.
 
«Співпраця з данськими партнерами дозволить нам ефективно залучати кошти для реалізації нових проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та економічного зростання.
 
Такий крок, безумовно, розширює горизонти інвестиційних можливостей для України», — каже міністр фінансів Оксана Маркарова.  
 
Система пільгового кредитування є дуже вигідною і пропонується пріоритетним для Данії країнам.
 
Вона стане важливим компонентом уже існуючої широкої програми підтримки, яку Данія реалізує в Україні, повідомив Рубен Медсен.
 
Угода дозволить пом’якшити умови кредитування за рахунок субсидії уряду Королівства Данії для відшкодування відсоткових виплат. Фінансування відбуватиметься шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Данії позик уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії.
 
Згідно з програмою Danida Business Finance, позики мають відповідати кільком умовам: бути безвідсотковими, мати строк погашення до 10 років після завершення проекту, надаватися у євро або доларах США і покривати до 100% вартості проекту.
 
Партнерство в рамках DBF сприятиме розвитку та зміцненню двосторонньої співпраці, а також дозволить залучати нові інвестиції для реалізації довгострокових інфраструктурних проектів в Україні.