Кайлі Дженнер стала наймолодшою мільярдеркою у світі

26.03.2019
Кайлі Дженнер стала наймолодшою мільярдеркою у світі

Кайлі Дженнер.

Полк мільярдерів поповнив новачок. Причому місце наймолодшого мільярдера (за версією «Форбс») замість Марка Цукерберга (який став ним у 23 роки) зайняла тепер 21-річна Кайлі Дженнер, раніше більш відома як молодша зведена сестра Кім Кардашьян.
 
 
І нехай порівняно з «мастодонтами» бізнесу статки дівчини досить «скромні» — всього якийсь один мільярдик, проте амбіції у цієї юнки, а головне потенціал — ого-го які!
 
 
А починалося все з того, що спритна матуся шістьох дітей (четверо — від першого чоловіка Роберта Кардашьяна, і двоє — від другого, Брюса Дженнера) Кріс Дженнер створила телевізійне шоу «Сімейка Кардашьян», яке принесло неабияку популярність усім членам її родини.
 
Діти тут-таки почали експлуатувати свою славу і капіталізовувати її у різні способи. Зокрема, Кайлі Дженнер — наймолодша з усіх дітей — активно піарилася в усіх можливих соцмережах — «Твіттер», «Фейсбук», «Інстаграм», де у неї назбиралася аудиторія у понад 175 мільйонів фоловерів.
 
Оскільки США — величезний ринок, який наситити товарами не так легко, то далі все пішло мов по маслу — дівчина заснувала у 2015-му фірму власного імені Kylie Cosmetics, яка продавала косметичні продукти онлайн.
 
Спочатку це були набори засобів догляду за губами. А вже в 2018 р. Кайлі уклала угоду з великою американською мережею косметичних магазинів Ulta на продаж своїх товарів.
 
Лише за перші шість тижнів було продано товарів на 55 мільйонів доларів, за весь же рік було реалізовано продукції на 360 млн. Сьогодні капіталізація компанії Кайлі Дженнер — близько 900 млн. «зелених».
 
Що й казати, хороша генетика щодо бізнес-талантів у дітей матусі Кріс.
 
До слова, сама матінка виступає у ролі фінансового керівника бізнесу доньки, а також піарника. Та й бере не дорого, як зі своїх, — якихось 10% від прибутків доньки. Такі самі послуги Кріс Дженнер надає й іншим своїм дітям.