Поблизу Володимир-Волинського фермер викинув три десятки дохлих поросят на міські фільтраційні поля

22.03.2019
Поблизу Володимир-Волинського фермер викинув три десятки дохлих поросят на міські фільтраційні поля

Іноді поросята, які обіцяють твариннику прибуток, стають для нього обтяжливими обставинами і приводом порушити закон. (Фото з сайта wenlc.com.)

Поблизу Володимир-Волинського, на полях фільтрації цукрового заводу, виявили три туші мертвих свиней і більше двох десятків малих поросят.
 
 
Як розповів міський голова Володимир-Волинського Петро Саганюк, помітили туші тварин 18 березня.
 
 
Одразу звернулися у відповідні інстанції, і зараз на місці «біодиверсії» працює ветеринарна служба, яка має встановити причину загибелі свиней.
 
 
«При в’їзді у місто виявили трупи близько 30 свиней. Зрозуміло, це десь у когось біда сталася. І людина їх вивезла нам... Приблизно ми вже знаємо, хто це був, і, думаю, застосуємо жорстокі заходи. На жаль, це не поодинокий випадок. Бачать, що в місті відходи вивозять, то вирішили підкласти й свою свиню нам... Два попередні рази вивозили трупи тварин у район міського сміттєзвалища», —  прокоментував ситуацію міський голова.
 
Попри те, що тваринники України останніми роками потерпають від спалахів хвороб свиней, обсяги виробництва м’яса свиней сільськогосподарськими підприємствами відновлюються. У січні-лютому вітчизняні виробники свинини поліпшили виробництво на 6 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.