Після отримання громадянства Мораеса миттєво викликали до збірної України

20.03.2019
Після отримання громадянства Мораеса миттєво викликали до збірної України

Після важкої травми Андрія Ярмоленка, котра відправила його на лікарняний як мінімум на півроку, проблема забивного футболіста в національній збірній України набула майже вселенських масштабів.
 
 
Попри успішне завершення групового етапу Ліги націй чемпіонат Європи-2020 для «синьо-жовтих» не став набагато ближчим.
 
 
І у випадку групової кваліфікації на майбутнє Євро, а в разі її невдалого проходження — виходу на резервний шлях на ЧЄ-2020, котрим може бути «плей-оф» Ліги націй, команді Андрія Шевченка не обійтися без здібного голеадора.
 
 
Залишившись на тривалий час без другого за результативністю в історії вітчизняного футболу збірника, перед стартом єврокваліфікації синьо-жовтий колектив опинився, загалом, у непростій ситуації.
 
Утім вирішити кадрову проблему вдалося доволі швидко. Як уже не раз траплялося у вітчизняному футбольному господарстві, для закриття проблемної позиції покликали натуралізованого легіонера.
 
І хоча далеко не факт, що новачок української збірної демонструватиме таку ж високу результативність, як і у своєму нинішньому клубі, поява на вістрі атаки «синьо-жовтих» форварда «Шахтаря», кращого бомбардира поточного чемпіонату України Жуніора Мораеса має посилити та урізноманітнити тактичний малюнок команди Шевченка у кваліфікації на ЧЄ-2020.
 
Уже через кілька годин після того, як бразилець Мораес заявив про отримання українського громадянства, головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко викликав новоспеченого громадянина України до табору національної збірної з надією на те, що форвард «Шахтаря», на рахунку котрого в нинішньому сезоні 21 забитий м’яч, допоможе команді України взяти вдалий старт у відбірковій єврокампанії, котра 22 березня розпочнеться в Лісабоні матчем проти чинних чемпіонів континенту — португальців.
 
Після нетривалої відсутності до складу збірної Португалії повертається її зірковий лідер Кріштіану Роналду, відтак тренерському штабу Шевченка доведеться добряче поламати голову над вибором оптимальної тактики на гру.
 
«Роналду — один iз найкращих футболістів планети. І нейтралізувати його неймовірно складно. Тож будемо думати над тим, яким чином — завдяки командним діям — відсунути його подалі від наших воріт», — відзначив Андрій Шевченко.
 
Перед відльотом до Португалії збірна України — іще без Мораеса — провела відкрите тренування на НСК «Олімпійський» у Києві. Спілкуючись із пресою, українські збірники наголошували, що в Лісабоні на «синьо-жовтих» чекатиме цікавий поєдинок.
 
Для багатьох із наших молодих збірників матч проти Роналду й справді стане знаковою подією. А от яким буде її закiнчення — зі знаком «плюс» чи «мінус» — покаже час. Поєдинок Португалія — Україна розпочнеться 22 березня о 21 год. 45 хвилин за київським часом на стадіоні  «Да Луш».