Еліна Світоліна вперше в кар’єрі і історії України пробилася до півфіналу елітного турніру в Каліфорнії

15.03.2019
Еліна Світоліна вперше в кар’єрі і історії України пробилася до півфіналу елітного турніру в Каліфорнії

Еліна Світоліна вперше в кар’єрі дійшла до півфіналу елітного турніру в Індіан-Уелсі. (Еліна Світоліна вперше в кар’єрі дійшла до півфіналу елітного турніру в Індіан-Уелсі.)

Лідер вітчизняного жіночого тенісу Еліна Світоліна напрочуд успішно проводить супертурнір в Індіан-Уелсі, призовий фонд якого становить більше дев’яти мільйонів доларів США.
 
 
На змаганнях, які мають значну схожість із найпрестижнішими змаганнями тенісного світу — турнірами з серії «Великого шолому», перша ракетка України вже встановила як персональний, так і національний рекорд.
 
 
Пробившись до півфіналу турніру в Індіан-Уелсі, Світоліна стала першим представником вітчизняного тенісу, кому вдалося дістатися цієї стадії мегапрестижних змагань у американському штаті Каліфорнія.
 
Попередні успіхи українських повпредів на кортах Індіан-Уелса належали Андрію Медведєву та Лесі Цуренко, котрі в 1998 та 2015 роках відповідно грали тут у чвертьфіналах.
 
Загалом, перша ракетка України та шоста тенісистка світу має непогані шанси виступити й у фіналі Індіан-Уелсу, на шляху до якого їй протистоятиме 18-річна Бьянка Андреєску з Канади, яка в поточному рейтингу WTA посідає лише 60-ту сходинку.
 
Утім, попри свій юний вік та незначний професіональний досвід, в Каліфорнії Бьянка вибила з розіграшу трьох сіяних опоненток — Домініку Цибулкову (32-й номер посіву), Цян Ван (18) та Гарбіньє Мугурусу (20).
 
Водночас на шляху до півфіналу Світоліній зустрілася лише одна сіяна тенісистка. Щоправда, зустріч українки з 12-м номером посіву, австралійкою Ешлі Барті, перетворилася на затяжний тенісний марафон (7:6 (10:8), 5:7, 6:4), тривалість якого (в 1/8 фіналу) виявилася наразі найдовшою в нинішньому WTA-сезоні — 3 години 11 хвилин.
 
За словами самої Світоліної, аби успішно просуватися турнірною сіткою в Індіан-Уелсі, де, окрім Барті, наша співвітчизниця здолала Софію Кенін зі США (3:6, 7:6 (7:5), 6:4), Дар’ю Гаврилову з Австралії (7:5, 6:4) та Маркету Вондроушову з Чехії (4:6, 6:4, 6:4), їй доводиться грати на межі свого максимуму.
 
«Змусила себе викластися на всі сто», — резюмувала після перемоги над чешкою в чвертьфіналі прима вітчизняного тенісу.