Об’єднані сили продовжують відновлювати інфраструктуру Донбасу

07.03.2019
Російські окупаційні війська 5 березня сім разів порушили режим припинення вогню, шість разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
 
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог шість разів обстріляв наші позиції: з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм — біля населеного пункту Лебединське; з артилерійських систем калібру 122 мм — поблизу села Водяне; з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм — в околицях села Широкине; двічі, з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — у районі населеного пункту Піски; зі стрілецької зброї — поблизу міста Авдіївка.
 
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв підрозділ українських військ із мінометів калібру 82 мм біля села Кримське.
 
Під час обстрілів двоє наших захисників отримали поранення. Жоден обстріл підрозділів Об’єднаних сил не залишився без адекватної відповіді вогнем із чергових вогневих засобів. За даними розвідки, одного окупанта було знищено, двох поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 6 березня обстрілів позицій наших військ не зафіксовано. Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 
На засіданні колегії Донецької облдержадміністрації, яка відбулася 5 березня в Краматорську, командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що від початку року за заявками Донецької ОДА та СЦКК 38 разів виходили на допомогу цивільним саперні військові групи, що в повному обсязі забезпечили розмінування ділянок для безпечного проведення низки ремонтно-відновних робіт та діяльність гуманітарних місій.
 
Так, завдяки підрозділам Об’єднаних сил у січні вдалося запобігти гуманітарній катастрофі, коли внаслідок прориву водопроводу місто Торецьк та його околиці залишилися без води, а під загрозою опинилася значна частина Донецької області як на підконтрольній уряду України, так і на тимчасово окупованій території.
 
Щодо питань гуманітарної допомоги Сергій Наєв сказав: «У рамках стратегічної ініціативи Командувача об’єднаних сил «Допомога Схід» у січні поточного року з Франції до Краматорська прибув гуманітарний вантаж медичного призначення на суму понад 2,5 мільйона гривень.
 
А в лютому Донецькій обласній травматологічній лікарні передано ортези для важко хворих на суму мільйон гривень. Усього ж від початку надання допомоги в рамках ініціативи «Допомога Схід» десяти медичним закладам Донеччини та Луганщини передано гуманітарну допомогу медичного призначення на суму понад 5,3 мільйона гривень».