Надія є: на ЧС в Остерсунді українські біатлоністи мають потенціал для гарного виступу

07.03.2019
Надія є: на ЧС в Остерсунді українські біатлоністи мають потенціал для гарного виступу

У капітана чоловічої збірної України Дмитра Підручного є потенціал для непоганого виступу на ЧС-2019.

Проводжаючи українських «стріляючих лижників» на чемпіонат світу до шведського Остерсунда, в таборі вітчизняних шанувальників біатлону панував не надто оптимістичний наст­рій. Останні здобутки «синьо-жовтих» були далекими від бажаних результатів.
 
 
Одна нагорода європейської першості, пара несподіваних відзнак, здобутих на першому етапі Кубка світу, — далеко не той показник успішності, котрого очікували від збірної її тренери, керівники та вболівальники.
 
 
Попередивши на старті сезону про те, що вся підготовка збірної розрахована на максимально потужний виступ на чемпіонаті світу, президент федерації біатлону України Володимир Бринзак автоматично підвищив до найвищого рівня глядацький інтерес до ЧС-2019.
 
 
А також зросте й відповідальність команди за не надто хороший виступ в Остерсунді.
 
Перш за все тримати удар доведеться наставнику жіночої збірної Андрію Прокуніну, котрий проводить перший сезон на чолі «синьо-жовтих».
 
За словами російського спеціаліста, він разом зі своїми підопічними оптимістично налаштований на світовий форум.
 
У заявці збірної України на «мундіаль» п’ять біатлоністок та шість біатлоністів, хоча спочатку на Остерсунд ФБУ заявила команду в рівній гендерній пропорції.
 
Утім за кілька днів до старту словацький наставник нашої чоловічої збірної Юрай Санітра вирішив долучити до основного колективу молодого та перспективного Віталія Труша, котрий продемонстрував непоганий результат на сьомому етапі Кубка IBU.
 
Раніше ж до «основи» збірної наставник включив Дмитра Підручного, Артема Приму, Сергія Семенова, Артема Тищенка та Руслана Ткаленка.
 
А от у жіночій команді вирішили не везти до Остерсунда максимальну кількість збірниць, котрих, за словами Прокуніна, могло бути сім. Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Віта й Валя Семеренки, а також Юлія Журавок — таким виглядає склад «синьо-жовтих» на «мундіаль»-2019.
 
При цьо­му у випадку «форс-мажору» на допомогу нашим дівчатам можуть прийти Надія Бєлкіна та Катерина Бех, які перебувають в умовному резерві.
 
Свій заключний етап підготовки до ЧС збірна України провела в білоруських Раубичах. Після чемпіонату Європи «синьо-жовті» планували якнайшвидше перебратися до майбутнього місця планетарних баталій, проте через погану погоду в Остерсунді готуватися до них було вирішено в Білорусі.
 
Тут «синьо-жовті» змоделювали майбутній склад на змішані естафети, де, не виключено, вони матимуть найбільше шансів на планетарні нагороди.
 
На вагоме слово чекатимуть в Остерсунді й від переможниці індивідуальної гонки стартового етапу КС-2018/2019 Юлії Джими, котра, нагадаємо, нинішній сезон провела під персональним патронатом екс-наставника жіночої збірної України Уроша Велепця.