Російські куратори занижують офіційну кількість загиблих і поранених на Донбасі бойовиків — офіцер ЗСУ

06.03.2019
Російські окупаційні війська 4 березня дев’ять разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, застосувавши при цьому важке озброєння.
 
Ворог вів вогонь по українських захисниках із танків, артилерійських систем та мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125, 122, 120 та 82 мм.
 
Також обстрілювали наші підрозділи з протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
 
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» позиції наших військ обстріляли п’ять разів: з танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та протитанкових ракетних комплексів — біля населеного пункту Лебединське; двічі, з мінометів 120-го калібру — поблизу села Водяне; з артилерійських систем калібру 122 мм — у районі населеного пункту Широкине; з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів — біля селища Піски.
 
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник чотири рази обстріляв наших захисників: із мінометів калібру 120 мм поблизу селища міського типу Зайцеве; з артилерійських систем калібру 122 мм — у районі населеного пункту Новотошківське; з мінометів калібру 82 мм — біля села Кримське; зі стрілецької зброї — поблизу селища міського типу Станиця Луганська.
 
Внаслідок ворожих обстрілів загинув 19-річний захисник, калушанин Богдан Гаврилів. Особовий склад обстріляних підрозділів відповів на ворожий вогонь застосуванням усіх чергових вогневих засобів.
 
За даними розвідки, у понеділок чотирьох окупантів знищено та одного поранено.
 
Станом на сьому годину ранку 5 березня ворог обстріляв позицію українських військ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» — з мінометів калібру 82 мм у районі населеного пункту Кримське. Втрат серед наших немає.
 
Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 
Зазначимо, що в лютому воїни Об’єднаних сил завдали окупантам, які постійно отримують з Росії озброєння, значних втрат. Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан («Штірліц») написав у «Фейсбуці»: «За підсумками лютого, в підрозділах російсько-окупаційних військ «ЛНР/ДНР» були ліквідовані близько 84 бойовиків і близько 95 найманців отримали поранення різного ступеня тяжкості».
 
Небойові втрати — 10 окупантів (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть через суїцид, вбивство) і 14 отримали поранення. Цифра може бути більшою через постійне приховування лідерами бойовиків і російськими військовими втрат.
 
Офіцер додає: «Куратори з РФ наказують систематично занижувати офіційну кількість загиблих і поранених у зв’язку з низьким так званим призовом на «військову службу за контрактом» і браком бажаючих захищати так звані кордони республіки. Більшість бойовиків, які брали участь у бо­йових діях у перші роки війни, вже розчаровані ідеями «русского мира» і так званої «Новоросії» та звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ».