У Чернігові «Динамо» здобуло перемогу, але втратило свого забивного форварда

05.03.2019
У Чернігові «Динамо» здобуло перемогу, але втратило свого забивного форварда

Іспанський новачок «Динамо» Фран Соль (у центрі) через травму, отриману в матчі проти «Десни», пропустить найближчі два місяці. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Приїзд до України забивного іспанського форварда Франа Соля відчутно пожвавив інтерес до справ у вітчизняному футболі.
 
 
Поява у складі «Динамо» футболіста, котрий у трьох перших офіційних матчах на українській землі забив два м’ячі, обіцяла інтригу не тільки в національній першості.
 
 
В очікуванні київського поєдинку «біло-синіх» проти лондонського «Челсі» в 1/8 фіналу Ліги Європи столичні вболівальники вже за два тижні до гри практично повністю розкупили квитки на гру.
 
 
Проте  за кілька днів після повідомлення про можливий аншлаг на матчі «Динамо» — «Челсі», котрий відбудеться 14 березня на НСК «Олімпійський», спортивний інформаційний простір України збурила новина про серйозну травму Франа Соля, отриману ним практично на рівному місці в гостьовому протистоянні ЧУ проти чернігівської «Десни».
 
За попередньою інформацією, найближчі два місяці динамівцям доведеться грати без Соля.
 
Ступінь розчарування динамівської команди та їхніх уболівальників уявити нескладно, адже трансферу іспанця до Києва у столичному клубі чекали як манни небесної.
 
Провівши першу частину поточного сезону без номінального форварда, команді Олександра Хацкевича, схоже, знову доведеться діяти за старою тактичною схемою, покладаючись більше на командні дії, ніж орієнтуючись на персону одного виконавця.
 
До слова, в Чернігові проти «Десни», перш ніж отримати травму, Фран Соль зіграв половину матчу.
 
За цей час відзначитися динамівському новобранцю не вдалося, хоча він і долучився до першого взяття господарських воріт.
 
Подвоївши рахунок після перерви, динамівці таким чином досягли необхідного для мінімальної перемоги голевого рубежу.
 
У матчі з «Динамо» чернігівський колектив зробив ставку на масовану оборону, проте план наставника «Десни» Олександра Рябоконя не спрацював.
 
Відверто захисну модель на домашній поєдинок проти «Шахтаря» обрав і головний тренер «Чорноморця» Ангел Червенков.
 
Досить довго вона приносила результат, допоки новачок «моряків» — ісландський захисник Арні Вільхамссон — в не надто складній ситуації не припустився помилки у власному штрафному майданчику. Пенальті для «гірників» заробив Сергій Болбат, а холоднокровно реалізував його Марлос.
 
«Складна вийшла гра, «Чорноморець» дуже добре захищався», — підсумував очільник «Шахтаря» Паулу Фонсека.
 
Попри невиразну гру в Одесі за два тури до завершення першої частини чемпіонату, після котрої, нагадаємо, відбудеться поділ його учасників на два секстети, лідер турніру зберіг семиочковий «гандикап» над «Динамо». 
 
А от у боротьбі за шосту сходинку в турнірній таблиці, котра дозволить його володарю надалі поборотися за місце в єврокубках, точиться відчайдушна боротьба одразу між чотирма колективами, котрих розділяє лише два пункти.
 
У компанії «Маріуполя», «Десни» та «Львова» несподівано опинилася «Ворскла», котра в перших двох матчах весняної частини сезону зазнала двох поразок iз загальним рахунком — 0:7.
 
Після «Карпат» полтавська команда поступилася «Зорі», тричі пропустивши від суперника. «Ворота опонента були немов зачаровані», — бідкався наставник «Ворскли» Василь Сачко.
 
Водночас у минулому турі нарешті посміхнулася вдача київському «Арсеналу», котрий під орудою свого нового наставника Ігоря Леонова у матчі з «Олімпіком» здобув свою третю перемогу в першості.
 
Для самого ж Леонова, котрий узимку очолив клуб, це перші залікові очки.
 
«Хочу, щоб наша команда залишилася в елітному дивізіоні», — заявив головний тренер «канонірів», які продовжують залишатися на останньому місці в турнірній таблиці. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 20-й тур. «Десна» — «Динамо» — 1:2, «Чорноморець» — «Шахтар» — 0:1, «Олімпік» — «Арсенал-Київ» — 0:1, «Зоря» — «Ворскла» — 3:0, «Карпати» — «Львів» — 0:1, «Олександрія» — «Маріуполь» — 1:1.
Турнірне становище: «Шахтар» — 51, «Динамо» — 44, «Олександрія» — 37, «Зоря» — 31, «Маріуполь» — 28, «Десна», «Ворскла» — 27, «Львів» — 26, «Карпати» — 20, «Олімпік» — 19, «Чорноморець» — 15, «Арсенал-Київ» — 11.
Бомбардири: Мораес («Шахтар») — 15, Швед («Карпати») — 11.