Українські, американські, саудівські та корейські інженери разом розроблятимуть безпілотник-бомбардувальник

27.02.2019
Українські, американські, саудівські та корейські інженери разом розроблятимуть безпілотник-бомбардувальник

Безпілотний і для ворога небезпечний.

Міждержавне співробітництво у військово-промисловій царині виходить на новий рівень і є взаємовигідним та багатообіцяючим.
 
 
Ідеться про розробку унікального безпілотного бомбардувальника, який зможе транспортувати великі вантажі — ця чудо-авіамашина буде спільним дітищем українських інженерів та їхніх колег із Південної Кореї, США та Саудівської Аравії.
 
 
Науковці оснастять майбутній безпілотник електрооптичними інфрачервоними датчиками та багаторежимним радіолокатором.
 
Інженери впевнені, що БПЛА зможе транспортувати протирадіолокаційні та протикорабельні ракети, а також бомби, якими можна буде керувати.
 
Основною перевагою майбутнього безпілотника-бомбардувальника є досить низька ціна, а отже — і доступність на ринку озброєнь. 
 
Як наголошують розробники нового БПЛА, він створюється «для підтримки операцій iз боротьби з повстанцями, розвідувальних і пошуково-рятувальних операцій, розвідувального спостереження та розвідки, легких точних атак, підтримки з повітря, морського патрулювання та місії із внутрішньої оборони».
 
Цей новітній проект та робота над ним уже «отримали схвалення з боку військових сил та потенційних клієнтів у регіоні Близького Сходу та Північної Африки».
 
Нагадаємо, що безпілотний літальний апарат — літає та сідає без фізичної присутності пілота на його борту, а першими, хто його застосував, були британці, які у 1933 році успішно випробували й згодом використали багаторазовий БПЛА Queen Bee.