У Черкасах у пам’ять про загиблого земляка відкрили молодіжний центр дозвілля

26.02.2019
У Черкасах у пам’ять про загиблого земляка відкрили молодіжний центр дозвілля

У Черкасах на Благовісній, 170  відкрили новий молодіжний хаб імені Сергія Амброса, героя-майданівця, який народився в Черкасах і захищав Україну на сході.
 
Цей центр дозвілля молоді облаштували на четвертому поверсі в колишньому приміщенні тютюнової фабрики. На відкритті заклали й «капсулу часу», в якій помістили лист до майбутніх жителів міста.
 
Як розповідають «УМ» у Черкаській міській раді,  Ambros Hub розподілили на дві частини — зону відпочинку та конференц-зону, яка вміщуватиме близько 150 осіб. 
 
За словами черкаського міського голови Анатолія Бондаренка,  роботи з реконструкції приміщення втілювали коштом бюд­жету. 
 
«18 лютого минуло чотири роки з дня загибелі молодшого лейтенанта Національної гвардії України, військовика полку «Азов» Сергія Амброса, в пам’ять про якого створили молодіжний хаб. На той час йому було лише 24 роки. Хлопець віддав життя в боях за Широкине», — зазначає Анатолій Бондаренко, який переконаний, що це місце стане платформою для серйозних дискусій та змістовного доз­вілля. 
 
Громадський активіст Дмитро Кухарчук говорить, що над створенням центру працювали майже півроку. Утім ідея зародилася значно раніше — ще під час його спільної служби з Сергієм в «Азові».
 
В одну частину хабу, уточнює Дмитро,  люди зможуть приходити, аби спілкуватися й приємно проводити час. В іншій проходитимуть кінопокази, літературні, науково-дискусійні клуби та 
концерти.