Перед стартом «плей-оф» чинний чемпіон херсонський «Дніпро» повернувся в лідери

15.02.2019
Перед стартом «плей-оф» чинний чемпіон херсонський «Дніпро» повернувся в лідери

В очному протистоянні «Донбас» потіснив «Дніпро» з чільної позиції в національній першості. (Фото з сайта uhl.ua.)

Практично від самого початку поточного чемпіонату країни з хокею в турнірній таблиці першості спостерігалася доволі незвична картина, адже в лідерах «регулярки» перебував абсолютний дебютант ЧУ — херсонський «Дніпро».
 
 
При цьому так само несподіваним виглядало й тривале перебування чинного чемпіона країни — «Донбасу» — на третій позиції проміжного протоколу.
 
 
Зробивши в міжсезоння ставку на досвідченого в європейському хокеї іноземного спеціаліста Юліуса Шуплера, керівництво донецького клубу досить швидко зрозуміло, що другий прихід словацького спеціаліста в «Донбас» виглядає малоперспективним.
 
Зміну наставника, котра відбулася посеред сезону, флагман вітчизняного хокею пережив проблемно, хоча з Сергієм Вітром «червоно-чорні» були добре знайомі.
 
Зрештою, новий-старий тренер «Донбасу» хоч і не одразу, проте вивів команду на правильний курс.
 
Перемога ж у минулому турі над «Дніпром» стала яскравим тому підтвердженням, оскільки після неї донецький колектив очолив турнірну таблицю, потіснивши з її вершини команду-сенсацію з Херсона.
 
Загалом, учасники ЧУ вже потроху налаштовують себе до участі в матчах на виліт. За п’ять турів до завершення «регулярки» уже й визначилася одна пара учасників «плей-оф».
 
Відзначимо, що через обмежену кількість учасників турніру чвертьфінальна стадія змагань матиме урізаний варіант.
 
Замість чотирьох у ній візьме участь лише дві пари команд, які в регулярному сезоні посядуть місця з третього по шосте. При цьому турнірний шлях у «плей-оф» двох перших колективів «регулярки» розпочнеться одразу з півфіналу.
 
Відтак у першому чвертьфінальному протистоянні, котре триватиме до двох перемог однієї з команд, силами мірятимуться «Білий барс» та «Динамо», котрі до фінішу першої частини чемпіонату вже нікуди не зрушать зі своїх «насиджених» місць — четвертого та п’ятого відповідно.
 
Водночас суперник останнього клубу регулярного чемпіонату — «Крижаних вовків» — імовірно, визначиться й в останньому турі, адже наразі першу й третю команду турніру розділяють лише п’ять очок.
 
При цьому «Кременчук», котрий нині йде третім, має на гру менше, ніж лідер. Хоча, набравши хід, «Донбас» уже навряд чи дозволить суперникам потіснити себе з чільної позиції й докладе максимум зусиль, аби саме йому в «плей-оф» дісталися всі преференції переможця «регулярки». 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Регулярний сезон. «Донбас» — «Дніпро» — 5:2, «Крижані вовки» — «Динамо» — 5:4.
Турнірне становище: «Донбас» — 83 (35 матчів), «Дніпро» — 81 (36), «Кременчук» — 78 (34), «Білий барс» — 39 (34), «Динамо» — 24 (35), «Крижані вовки» — 10 (36).