Бійці «Азову» знову повернувся на передову

05.02.2019
Російські окупаційні війська 3 лютого дев’ять разів порушили режим припинення вогню, в тому числі двiчi — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
Жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.
 
Підрозділи, якi обороняють українські позиції, відповіли застосуванням чергових вогневих засобів.
 
За даними розвідки, 3 лютого трьох окупантів знищено. На жаль, 1 лютого на Донбасі загинув 42-річний боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Юрій Локатир із села Сваричів, що на Івано-Франківщині. На фронті Юрій був із 2015 року.
 
Станом на ранок 4 лютого ворог вогонь не відкривав. Українські захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 
Днями повернувся на передову в зоні Операції об’єднаних сил окремий загін спеціального призначення «Азов».
 
«Бійці нашого підрозділу повернулися на передові рубежі війни за незалежність України й разом з побратимами зі Збройних сил виконують бойові розпорядження в зоні ООС згідно з наказами вищого командування. Цей випадок є унікальним, адже вперше за останні роки підрозділ Національної гвардії став на захист України на «нулі», і ми пишаємося, що цим підрозділом є «Азов», — iдеться в повідомленні прес-служби «Азову».
 
У прес-службі зазначили, що «останній рік був непростим для нашого спецпідрозділу. Під час боїв на Маріупольському напрямку ми втратили трьох бійців, і ці втрати скріпили дух азовців i посилили наснагу до подальшої боротьби за Батьківщину. Щодня всі ці роки війни ми робили все від нас залежне для звільнення України від російського загарбника. Сьогодні наші бійці своїм завзяттям довели, що боєздатність «Азову» перебуває на найвищому рівні, ми гідні того, аби сповна продемонструвати її ворогу». 
 
Бійці «Азову» взялися за виконання поставлених завдань спільно з 30-ю окремою механізованою бригадою імені князя Костянтина Острозького.
 
«Із вдячністю звертаємося до кожного українця, який вірив в «Азов», підтримував нас понад чотири роки та підтримує сьогодні. Завдяки вам ми не зупинилися влітку 2015 року, коли наш підрозділ тимчасово був виведений із передової, і сумлінно готувалися до початку нової сторінки в нашій історії. Упевнені, що попереду на всіх нас чекає перемога, і бійці «Азову» зроблять усе для її наближення!» — підсумували в прес-службі.