Російське командування шукає «гарматне м’ясо»: мобілізують навіть в'язнів

01.02.2019
Російське командування шукає «гарматне м’ясо»: мобілізують навіть в'язнів

Браві маргінали армії «ДНР». (Фото з сайта glavred.info.)

Російські окупаційні війська 30 січня сім разів порушили режим припинення вогню, в тому числі тричi — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
 
У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріли позицій наших захисників вели: з ручних гранатометів — у районі селища Павлопіль, iз великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — поблизу міста Мар’їнка, з гранатометів — у районі населеного пункту Новомихайлівка.
 
 
У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв наші позиції: з мінометів калібру 82 мм — у районі населеного пункту Кряківка, з автоматичних гранатометів i стрілецької зброї мінометів — у районі Хутора Вільний, iз мінометів калібру 82 мм — у районі міста Попасна.
 
Також ворог вдався до чергової провокації на напрямку Сокільники — Кримське, що на Луганщині, та розпочав обстріл наших оборонців, застосовуючи мінометну батарею та зенітну установку ЗУ-23-2, яку було встановлено на МТЛБ-У.
 
Воїни, що обороняються на зазначеному напрямку, мають у частині два добре підготовлені підрозділи: маневрену вогневу групу, призначену для боротьби з артилерійськими та мінометними батареями ворога, та підрозділ винищувачів танків, на озброєнні якого є сучасні ПТРК «Стугна-П» і «Корсар».
 
Зазначені підрозділи добре підготовлені, особовий склад пройшов бойове злагодження ще до прибуття в район проведення операції Об’єднаних сил.
 
Тож за лічені хвилини після початку ворожого обстрілу маневрена вогнева група завдала удар у відповідь, а розрахунок української «Стугни-П» випустив ракету по ворожому броньованому об’єкту, з якого обстрілювали наших бійців.
 
І ось результат наших дій у відповідь: мінометну батарею ворога подавлено, російську МТЛБ-У разом із розрахунком зенітної установки ЗУ-23-2 знищено. Особовий склад розрахунку «Стугна-П» подано до нагородження.
 
За даними розвідки, загалом у середу двох окупантів знищено, трьох важко поранено. Унаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.
 
Станом на 7-му годину ранку 31 січня ворог вогонь не відкривав. Українські захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
Додамо, що, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, для доукомплектування підрозділів бойовиків російське командування активізувалось у пошуку «гарматного м’яса».
 
«Командування російських окупаційних військ продовжує заходи щодо ротації офіцерів i доукомплектування командним складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. При цьому призначення на офіцерські посади місцевих мешканців здійснюють лише після ретельного вивчення особових справ кандидатів у штабі 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ (Новочеркаськ) i за відсутності у них родичів в Україні», — розповів представник прес-центру Міноборони України Олександр Мотузяник.
 
Водночас, за даними розвідки, під час роботи комплексних комісій генерального штабу ЗС РФ у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК виявлено недостатню укомплектованість підрозділів за військовими спеціальностями: водії автомобільної техніки, механіки-водії, навідники тощо.
 
«З метою доукомплектування особовим складом російське командування активізувало т. зв. «рекрутингову» роботу на території Росії з набору т. зв. «добровольців», а військовi комісаріати на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей здійснюють набір громадян, яких раніше звільняли від призову за станом здоров’я, та таких, що мають судимості», — зазначили у Міноборони України.
 
Крім того, наші розвідники з’ясували, що військовослужбовці ЗС РФ проводять заняття з вогневої, інженерної й тактичної підготовки безпосередньо в населених пунктах окупованого Донбасу.