В Ірані розбився вантажний «Боїнг-707»: під час приземлення врізався в житлові будинки

14.01.2019
В Ірані розбився вантажний «Боїнг-707»: під час приземлення врізався в житлові будинки

На місці катастрофи

Вантажний літак «Боїнг-707» розбився в понеділок, 14 січня, підлітаючи до аеропорту в місті Кередж, що за 40 кілометрiв на захід від столиці Ірану.
 
Представники відомства з надзвичайних ситуацій Ірану повідомили, що з 16 членів екіпажу, які перебували на борту, наразі відомо про одного, що вижив у катастрофі, інформує агенція «Ассошiейтед Пресс».
 
Повідомляється, що повітряне судно стартувало вчора о 7:16 за місцевим часом з аеропорту «Манас» киргизького Бішкека і прямувало в міжнародний аеропорт «Паям» поблизу іранського Кереджа, повідомила речниця аеропорту «Манас» Алія Курбанова.
 
Катастрофа сталася поблизу розташованого неподалік летовища «Фатх». На сайті армії Ірану уточнюється, що вантажне судно здійснювало чартерний рейс і перевозило м’ясо. 
 
За попередніми даними, Boeing 707 зіткнувся зі стіною по периметру аеропорту, зруйнувавши декілька прилеглих до нього будівель. За повідомленням інформагенції «Рейтер»  з посиланням на представників аеропорту Бішкека, лайнер належав іранській компанії з вантажних перевезень Payam Air. Причини падіння літака наразі встановлюють.
 
Офіційно про число жертв учора ще не повідомляли, а неофіційні джерела обраховують кількість загиблих внаслідок катастрофи від 9 до 16 осіб.
 
Так, іранська інформагенція «Фарс» повідомляє, що на борту літака перебували 16 осіб, з яких вижив лише один — бортінженер.
 
При цьому агенція уточнює, що літак врізався в житлові будинки на рівнині Карадж. Інші джерела повідомляють, що на борту повітряного судна перебувало дев’ятеро осіб. Таким чином, не виключено, що частина загиблих — мешканці цих будинків. 
 
Також ще не встановлено, чому пілоти замість аеропорту призначення «Паям» намагалися приземлитися в сусідньому аеропорту «Фатх».
 
Наразі існує лише припущення, що пілоти здійснили фатальну помилку, переплутавши аеропорти посадки, яку неможливо було виправити, коли повітряна машина вже йшла  на посадку. При цьому пілот не впорався з управлінням літаком, внаслідок чого той в’їхав у житловий район.