Тріумф «Богемської рапсодії»: у Лос-Анджелесі вручили «Золоті глобуси»

09.01.2019
У неділю ввечері у Лос-Анджелесі відбулася 76-та щорічна церемонія вручення «Золотих глобусів».
 
Цю кінематографічну нагороду вважають другою за вагомістю після «Оскарів», а переможців визначають закордонні журналісти-кінокритики, які акредитовані в Голлівуді і є членами Асоціації закордонної преси Голлівуду. 
 
Цьогоріч найбільший успіх випав на долю біографічної стрічки про життя померлого1991 року від СНІДу вокаліста легендарної британської рок-групи Queen («Королева») Фредді Меркюрі. Фільм отримав дві нагороди в головних категоріях — за найкращий фільм і найкращу чоловічу драматичну роль (Фредді Меркюрі втілив на екрані актор Рамі Малек).
 
Цей біографічний фільм переміг, попри суперечливі відгуки критиків після прем’єри та труднощі в процесі зйомок. Першого режисера фільму Браяна Сінгера звільнили після того, як у нього почалися конфлікти з виконавцем головної ролі Рамі Малеком.
 
Закінчувати проект запросили британського режисера, сценариста та актора Декстера Флетчера, відомого за фільмом «Карти, гроші, два стволи», зазначає Бі-Бі-Сі. Фільм мав великий успіх на екранах багатох країн світу, зокрема і в Україні.
 
У результаті «Богемська рапсодія» обійшла кінострічку «Зірка народилася» режисера Бредлі Купера, яку вважали фаворитом, а також хіт касових зборів минулого року – «Чорну пантеру» режисера Раяна Куглера і драму «Якби Біл-стріт могла заговорити» режисера Баррі Дженкінса та фільм «Чорний куклукскланівець» режисера Спайка Лі.
 
Утiм музична стрічка «Зірка народилася» (рімейк славетного фільму з Барбарою Стрейзанд у головній ролі) також не залишилася без нагород.
 
Головну роль у новій версії про долю молодої співачки Еллі, яку приводить до успіху алкозалежний музикант Джексон Мейн, виконала епатажна поп-співачка Леді Гага.
 
Більшість пісень у фільмі написані та виконані постановником фільму Бредлі Купером і Гагою. Всього в картині звучить 34 пісні та композиції. Леді Гага завоювала «Золотий глобус» за пісню Shallow до фільму.
 
Леді Гагу також вважали фавориткою на «Золотий глобус» за найкращу жіночу драматичну роль, однак цю премію всупереч очікуванням отримала більш досвідчена акторка Гленн Клоуз за фільм «Дружина».
 
«Золотий глобус» за найкращий фільм іноземною мовою отримав фільм режисера Альфонсо Куарона «Рома», що розповідає про його дитинство в Мехіко в 1970-х роках.
 
Куарон отримав два «Золотi глобуси» — за найкращий фільм іноземною мовою і як найкращий режисер Крістіан Бейл отримав премію в категорії найкращий актор мюзиклу/комедії за роль колишнього віце-президента США Діка Чейні у фільмі «Влада».
 
Олівія Колман перемогла в категорії найкраща акторка мюзиклу/комедії за роль у фільмі «Фаворитка».
 
Майкл Дуглас завоював «Золотий глобус» за роль у комедійному серіалі «Метод Комінскі». Це вже четвертий «Золотий глобус» Дугласа.
 
Він присвятив його своїй дружині Кетрін Зета-Джонс. «Метод Комінскі» визнаний найкращим комедійним телесеріалом. Фільм режисера Пітера Фарреллі «Зелена книга» визнаний найкращою кінокомедією, а також отримав приз за найкращий сценарій.
 
Ведуча церемонії Сандра О перемогла в категорії найкраща жіноча роль у телевізійній драмі «Вбиваючи Єву». Фільм «Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів» отримав премію як найкращий короткий серіал або фільм, знятий для телебачення.
 
Серіал про подружжя агентів КДБ у США «Американці» здобув «Золотий глобус» у категорії найкращий драматичний серіал. Перший сезон серіалу про пару агентів КДБ, які живуть у передмісті Вашингтона та видають себе за американців, вийшов на екрани у 2013 році, відтоді було знято шість сезонів.