На Черкащині від початку війни на Сході працевлаштували майже 2 тисячі демобілізованих

09.01.2019
Від початку війни на Сході України до Черкаської служби зайнятості в пошуках роботи звернулися майже 5 тисяч колишніх військовослужбовців.
 
Загалом 4,8 тисячi демобілізованих військовослужбовців, які захищали Україну, за цей час шукали собі роботу, повідомляє прес-служба Черкаського обласного центру зайнятості.  
 
Торік за допомогою у працевлаштуванні  туди звернулись майже 700 осіб. 
 
У центрі зайнятості Черкащини зазначають, що майже половина екс-військовослужбовців — віком до 35 років, третина — від 35 до 45 років, майже кожний п’ятий — старший за 45 років.
 
За освітнім рівнем 39 % становлять люди з вищою освітою, 45 % мають професійно-технічну освіту і кожен шостий отримав середню освіту.
 
«За весь час  роботу отримали майже 1,9 тис. демобілізованих учасників АТО, минулого року працевлаштовано 350 осіб», — наголошують у Черкаській службі зайнятості.
 
І додають,  також певна частина демобілізованих повернулася до військової служби за контрактом. 
 
Окрім цього, 139 безробітних iз ветеранів АТО, за фінансової підтримки Фонду загальнообов’язкового державного страхування України на випадок безробіття, започаткували власну справу, торік 12 колишніх військових стали підприємцями.
 
Найпоширенішими видами економічної діяльності серед екс-військових є  оптова та роздрібна торгівля, галузі транспорту та зв’язку, сільське господарство, переробна промисловість, підсумовують у центрі зайнятості Черкащини.