Українських професійних боксерів назвали кращими з кращих у 2018 році

09.01.2019
Українських професійних боксерів назвали кращими з кращих у 2018 році

Вітчизняні боксери провели неймовірно продуктивний минулий рік на професіональному ринзі.
 
 
Василь Ломаченко, Олександр Усик, Олександр Гвоздик, Артем Далакян — усі вони провели в 2018 році свої чемпіонські бої, хоча, без сумніву, найбільше уваги було прикуто до звитяг наших олімпійських чемпіонів.
 
 
Нагадаємо, що Усик торік виборов звання абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі, після чого успішно провів захист своїх титулів. Тоді як для Ломаченка минулий рік запам’ятається здобуттям чемпіонського пояса в третьому за ліком ваговому дивізіоні.
 
Звісно, успіхи подібного рівня не могли залишитися непоміченими світовою боксерською спільнотою. Так, Всесвітня боксерська асоціація кращим боксером 2018 року назвала Олександра Усика.
 
Аналогічне звання дісталося представникові Криму й за підсумками рейтингового голосування, проведеного впливовим інформаційним ресурсом The Ring.
 
При цьому не залишилася без уваги «Рингу» й команда Ломаченка, нагородивши наставника Василя, котрим виступає його батько Анатолій Ломаченко, званням «тренер року».
 
Варто відзначити, що заслуги Анатолія Ломаченка перед світовим боксом значно більші, ніж робота з сином-чемпіоном. Минулого року його тренерські поради отримували й двоє інших чемпіонів з України — Усик i Гвоздик.
 
Після своєї останньої перемоги, здобутої в бою за звання чемпіона світу проти Хорхе Педраси, Василь Ломаченко назвав свого батька й наставника генієм, завдяки котрому він і підкорює високі боксерські вершини.
 
Одним iз головних своїх завдань на найближче майбутнє супер-Вася називає об’єднання титулів у легкому дивізіоні, куди він нещодавно ввірвався з тріумфом.
 
Так само розкрити нові горизонти планує й Усик, який поступово готує боксерський світ до свого переходу в суперважкий дивізіон. Наразі команда Олександра активно займається пошуком візаві для його дебютного бою в новій іпостасі. 
 
Багато хто вже малює в уяві бій між Усиком i чемпіоном-суперважковаговиком, британцем Ентоні Джошуа, проте навряд чи цей бій можливий у новому році, оскільки українцеві ще належить здобути собі авторитет серед «супертяжів».
 
«Він — хороший боєць, але в Британії ніхто не знает, хто він такий. Він не розмовляє англійською. Тож поєдинок iз ним не буде для мене по-справжньому великим боєм. Серйозні фанати боксу дивитимуться бій Уайт — Усик, але спробуйте уявити, як такий поєдинок продати широкій публіці», — заявив британський боксер Ділліан Уайт, який володіє поясами WBC Silver i WBO International.
 
Тож, аби процес знайомства Усика з новим дивізіоном не перетворився для нього на довгу пісню, його менеджерська команда домовилася про співпрацю з відомим британським промоутером Едді Хірном, який, до слова, займається справами Джошуа.
 
Думається, за таких умов можливість очної зустрічі кривдника Володимира Кличка та Усика зростає в рази. Головне, аби сам Усик був готовим до цього непростого двобою з непереможним гігантом Джошуа.