Вона повертається: в український прокат вийшла нова стрічка про Мері Поппінс

04.01.2019
Вона повертається: в український прокат вийшла нова стрічка про Мері Поппінс

У Мері Поппінс не питають про вік.

Студія Disney продовжує через кіно на великих екранах показувати незвичайний Лондон.
 
 
Після недавнього «Лускунчика і чотирьох королівств», де герої починають дії у місті Вікторіанської епохи, любителям казкового кіно у новому фільмі  режисера Роба Маршалла «Мері Поппінс повертається» пропонують зануритися у життя британської столиці 30-х років ХХ століття, у часи Великої депресії.
 
 
Утім вже на початку піснею глядачів переконують: «Любов тримає світ увесь».
 
Наповнена музикою й анімаційними кадрами нова стрічка — це сиквел однойменного мюзикла «Мері Поппінс», знятого у 1964-му, в якому незвичайна няня виховувала брата і сестру сімейства Бенкс: Джейн та Майкла.
 
У сучасному продовженні вони подорослішали років на 25. Джейн тепер суфражистка, її турботи про робітничу раду і кухню безкоштовних обідів.
 
Майкл — загалом художник, працює на півставки касиром у банку, батько трьох дітей. Дружина хворіла, довелося під заставу закласти родинний будинок.
 
Урятувати кохану так і не вдалося, але, виявилося, на погашення тримісячного боргу є лише кілька днів. Доречно згадали про спадкові акції в банку, проте не відомо, де на них сертифікат…
 
Мері Поппінс з’являється, зрозуміло, несподівано, як завжди, вчасно. Вона знову додає у буденне життя  магії і чарівності. Допомагає їй один з давніх  знайомих — Джек, життєрадісний ліхтарник, якого зіграв Лін-Мануель Міранда.
 
Роль няні дісталася  Емілі Блант. Також серед яскравих персонажів, хоч й епізодичних, — чарівниця Топсі-Догоридрижка з рудим волоссям і бусами з олівців, яку зіграла 69-річна Меріл Стріп. Ще одна зірка — Колін Ферт у ролі підступного банкіра, який будь-що хоче собі мати якомога більше грошей і майна.
 
Фільм «Мері Поппінс повертається» показує, що інколи, щоб перемогло добро, можна навіть затримати на хвильку стрілки Біг-Бена на  вежі Вест­мінстерського палацу.
 
Нагадаємо, няня-чарівниця — героїня казкових повістей уродженки Австралії, британської дитячої письменниці Памели Треверс. Перша книжка про Мері Поппінс вийшла у 1934 році.