Адвоката «України молодої» Валентина Волинця нагороджено орденом «За заслуги» I ступеня

12.12.2018
Адвоката «України молодої» Валентина Волинця нагороджено орденом «За заслуги» I ступеня

Валентин Волинець.

З нагоди 27-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року Президент України підписав указ про відзначення державними нагородами осіб, які мають особливі заслуги в розбудові нашої країни.
 
 
Загалом більше двадцяти достойників нагороджено орденами Ярослава Мудрого ( IV та V ступенів) та «За заслуги» (I та II ступенів).
 
 
Як зазначено в указі глави держави № 404/2018 від 1 грудня цього року, їх відзначено «за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю». 
 
Колективу «України молодої» особливо приємно, що до числа цих достойників потрапив і радник голови громадської організації «Фонд пам’яті Блаженнійшого Митрополита Володимира», заслужений юрист України Валентин Волинець.
 
Його удостоєно ордену  «За заслуги» I ступеня. Валентин Тодосьович упродовж багатьох років як адвокат захищав інтереси «України молодої» в судах. Гострі публікації нашої газети і справедлива критика можновладців не раз ставали приводом для судових розбірок.
 
Із паном Валентином «УМ» пройшла багато резонансних справ у судах, зокрема, щодо зловживань при утилізації ядерного палива для ракет у 43-й армії, так звану справу Шуфрича—Медведчука, про фінансові зловживання на авіапідприємстві імені Антонова й справу екс-голови СБУ Ігоря Дріжчаного, якого після публікації в нашій газеті було звільнено з посади, та багато інших.
 
Завдяки професіоналізму та досвіду пана Валентина «УМ» не раз вдавалося захистити свою честь i думку журналістів. 
 
Відтепер Валентин Волинець є повним кавалером ордена «За заслуги» (орденів III та II ступенів був удостоєний у 2007 та 2013 роках відповідно), він також є володарем інших престижних відзнак і грамот. Вітаємо колегу з високим визнанням його професійних здобутків. Зичимо нових звершень і нових престижних нагород!