Одноденна подорож 45 країнами: у Києві відбувся благодійний ярмарок посольств

11.12.2018
Одноденна подорож 45 країнами: у Києві відбувся благодійний ярмарок посольств

Кожна країна представляла свою культуру. (Фото Людмили ЧЕЧЕЛЬ.)

Індійські танці, угорський гуляш, італійські сири, турецька кава... Все це та багато-багато іншого можна було бачити на 26-му Благодійному ярмарку, який проходив у Києві на НСК «Олімпійський» 8 грудня.
 
 
Захід проводив Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK). 
 
 
Кожен такий Благодійний ярмарок — це чудова можливість здійснити незабутню одноденну подорож одночасно у багато країн, не залишаючи Києва: відчути культуру та скуштувати страви кухонь усього світу.
 
 
Щороку зарубіжні країни гордо демонструють українцям свої ремесла, фольклор, сувеніри.  
 
 
У благодійному ярмарку щорічно беруть участь понад чотири десятки посольств, кожне з яких має власний стенд, де продають національну продукцію, включно з продуктами харчування та напоями. Цього року гостинно приймали відвідувачів представництва 45 амбасад!
 
 
«Вперше в ярмарку взяли участь Словаччина, Казах­стан, — уточнила на прес-конференції Айлян Фелів, представниця Міжнародного жіночого клубу Києва. — До речі, це найбільший ярмарок, який проходить в Європі. Знаю, що подібні ярмарки організовують у Молдові, Франції. Метою проведення благодійного ярмарку є збір коштів для допомоги дітям, літнім людям, особам з особливими потребами, внутрішньо переміщеним особам в Україні». 
 
Минулого року такий доброчинний захід IWCK зібрав понад 3,7 млн. гривень. Із зібраних коштів було надано 20 грантів та підтримано 5 особливих ініціатив.
 
Пожертви (у вигляді речей) збирають упродовж року, а потім продають на стендах Міжнародного жіночого клубу Києва, у бутіку (одяг, взуття, сумки) та у дисконті White Elephant (побутова техніка, книги, компакт-диски). Речі для продажу є новими або раніше викори­стовуваними, але у хорошому стані.
 
Міжнародний жіночий клуб Києва — це недержавна некомерційна організація, заснована у 1992 році жінками з різних країн під керівництвом пані Інгабор Крістофассен (H.E. Ms Ingabor Kristofassen), першого посла Бельгії в Україні та першого президента IWCK.
 
Нині організація має понад 250 учасників із 59 країн, включно з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, жінками, які залучені в культурних та ділових спільнотах, та дружинами дипломатів і бізнесменів.