Швейцарські розвідники знайшли російський слід у заворушеннях «жовтих жилетів» у Франції

11.12.2018
Федеральна служба розвідки Швейцарії (NDB) повідомила, що у Берні, Цюріху та Лугано російські структури створили мережу спортивних організацій бойових мистецтв, яка тренує нелегальні бойові групи з російського бойового мистецтва «Система».
 
З’ясувалося, що на так звані «семінари» у Швейцарію прилітають колишні бійці підрозділів російських спецслужб. Метою створення та використання таких груп є провокування дестабілізації у різних точках Європи.
 
Зокрема, французькі правоохоронці виявили, що обличчя окремих ініціаторів масових заворушень «жовтих жилетів» у Парижі раніше вже були зафіксовані зовнішнім відеоспостереженням на протестах у Марселі.
 
Зазвичай вони професійно підбурюють натовп до радикальних дій, миттєво зникаючи перед зіткненням протестувльників із кордоном поліції. Це свідчить про професійну підготовку провокаторів.
 
Логотип бойових клубів — голова вовка — пов’язує структури з компаніями московської Wolf Holding (Ряузов Денис Юрійович — керівник бойових програм, Олександр Залдостанов — фронтмен), пише «Український інформаційний простір».
 
Тим часом прес-секретарка Федеральної служби розвідки Швейцарії К.Боорен заявляє, що з будь-якою шпигунською діяльністю боротимуться власними силами.