У Полтаві перевізники погрожують зняти з маршрутів кожен п’ятий автобус

04.12.2018
У понеділок, 3 грудня, близько двох десятків перевізників прийшли на апаратну нараду до залу засідань Полтавської міської ради з плакатами: «Полтавська влада знищує підприємців», «Маємо нульові прибутки в малому бізнесі», «Через популізм політиків полтавці ходитимуть пішки».
 
Спілкувалися з представниками міської влади на підвищених тонах.
 
Зокрема, перевізники погрожують із 4 грудня зняти з міських маршрутів кожен п’ятий автобус: мов­ляв, несправедливо встановлений тариф за проїзд у розмірі 4 гривні не залишає їм іншого вибору, адже за таких умов немає можливості ремонтувати транспорт (ціни на запчастини дуже високі), а отже, робити його комфортним для пасажирів, до того ж водії відмовляються виходити на роботу, не маючи гідної зарплатні, та й пальне весь час дорожчає.
 
«Ми змушені роз­продувати автопарк, щоб не збанкрутувати. Нас зробили ворогами, але нам теж потрібно годувати своїх дітей», — заявляють підприємці.
 
На їхню думку, на сьогодні актуальний тариф на перевезення в автобусах i маршрутних таксі — 8 гривень. І це без урахування витрат на амортизацію та капітальний ремонт транспортних засобів.
 
Водночас секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота нагадав, що плату за проїзд у міському транспорті в розмірі 4 гривні поновлено у зв’язку з рішенням суду. А тарифу за перевезення в розмірі 8 гривень, за його словами, у Полтаві ніколи не буде. Зрештою, домовилися продовжити перемовини після апаратної наради.