На Черкащині стартував інформаційний марафон «16 днів проти гендерного насильства»

30.11.2018
На Черкащині стартував інформаційний марафон «16 днів проти гендерного насильства»

У Черкаській області в рамках акції «16 днів проти гендерного насильства» розпочався інформаційний марафон.
 
Як розповідають «УМ» в обласному управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту, під час цього марафону будуть проведені «круглі столи», флешмоби, інформаційні кампанії, на яких iтиметься про факти насилля, попередження та шляхи подолання цієї проб­леми, а також про те, що дієвим чинником запобігання гендерному насильству є не замовчування цієї кричущої проблеми, а висвітлення її. 
 
Як наголошує заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Катерина Коваленко, гендерне насильство є грубим порушенням прав людини.
 
Тож одним із завдань управління, зазначає вона, є розповсюдження серед населення області інформаційних матеріалів, які послідовно розкривають різні прояви гендерного насильства, та iнформування про те, куди звертатися і як із цією бідою ефективно боротися. 
 
«Цього року в області маємо 1 тис. 549 звернень про випадки насильства в сім’ї, зокрема 820 — від жінок, 714 — від чоловіків, 15 — від дітей. Послугами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області охоплено 121 сім’ю, де проживає 156 дітей, у тому числі 44 дитини, які постраждали від жорстокого поводження», — констатує пані Кате
рина.
 
Тож, уточнює вона, 76 людям надано психологічну допомогу, 66 — допомогли налагодити зв’язки з членами родини, 47 — підсобили з юридичною допомогою, 21 — з отриманням «гуманітарки». А загалом на Черкащині під соціальним супроводом перебуває нині 33 сім’ї та 27 дітей.
 
«Для залучення громадських організацій та ініціативних груп до проведення інформаційно-просвітницьких і профілактичних заходів ми щорічно проводимо конкурс проектів на цю тему. Наразі до плану заходів нашого управління подано чотири проекти, які стосуються гендерної політики та протидії домашньому насильству», — підсумовує Катерина Коваленко.