«Мотор» в гостях переграв фіналіста попереднього розіграшу Ліги чемпіонів

20.11.2018
«Мотор» в гостях переграв фіналіста попереднього розіграшу Ліги чемпіонів

Воротар «Мотора» Геннадій Комок був одним із творців переможного вояжу українського чемпіона до Нанта. (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

Поява на тренерському посту запорізького «Мотора» Миколи Степанця позитивно вплинула на ігровий тонус українського чемпіона, котрий після серії стартових поразок почав поступово піднімати голову на євроарені.
 
Програвши чотири поспіль матчі групового раунду Ліги чемпіонів, iз новим наставником «мотористи» відсвяткували вже дві перемоги.
 
Останній успіх запорізький колектив здобув у гостьовому поєдинку проти фіналіста попереднього розіграшу суперліги — французького «Нанта».
 
Виїзний поєдинок iз «канарками» підопічні Степанця провели через тиждень після домашньої гри у Запоріжжі, в якому найсильніший колектив України та віце-чемпіон Франції розписали нічию.
 
«До матчу-відповіді готувалися так, аби виглядати в ньому достойно», — наставник «Мотора» розповів про шлях, який допоміг його підопічним досягти несподіваного результату в Нанті та водночас залишити останню сходинку в турнірній таблиці.
 
За словами Миколи Степанця, «Нант», хоч і мав палку підтримку шеститисячної глядацької аудиторії, але «мандражував», натомість «мотористи» продемонстрували бойовий характер, знайшовши в собі сили змінити хід поєдинку.
 
На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів, однак уже тоді відчувалося, що незмінний чемпіон України останніх років спіймав свою гру, взявши на «короткий ланцюжок» суперника, котрий, як не намагався, проте розвинути успіх і збільшити до перерви «гандикап» не зміг.
 
Одним iз тих, хто не дозволив «Нанту» наростити очкову фору, був голкіпер «Мотору» Геннадій Комок, якому за матч удалося здійснити 16 «сейвів». Цікаво, що в першій половині гри він відбив лише два кидки господарів, але, як відзначив воротар запоріжців та збірної України, вже тоді йому, кажучи професійною мовою, вдалося «зачепитися за м’яч».
 
Водночас Комок каже, що для загальної перемоги однієї лише його вдалої роботи було б замало.
 
«У матчі з «Нантом» на майданчику в  нас була справжня команда. «Потрібно віддати належне партнерам. Коли вони почали підбадьорювати один одного, «Мотор» заграв по-іншому. Це завжди працює, коли колектив має спільну мету і всі думають тільки про її досягнення», — відзначив Комок.
 
Окремих компліментів заслуговує гра литовського розігруючого «Мотора» Айденаса Малашинскаса, котрий третій ігровий тиждень суперліги поспіль потрапляє до збірної туру. За підсумками минулого туру, в матчі якого Айденас вісім разів відзначався результативними кидками, експертне журі турніру назвало його кращим гравцем свого амплуа.
 
Здобута перемога в Нанті відкрила «Мотору» непогані турнірні перспективи, котрі, як відзначає Микола Степанець, полягають у потраплянні за підсумками групового раунду до першої шістки. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група В. 8-й тур. «Нант» (Франція) — «Мотор» (Україна) — 23:27 (12:13).
Турнірне становище: «ПСЖ» — 16, «Пік Сегед» — 13, «Нант» — 7, «Фленсбург», «Скьєрн», «Цельє» — 6, «Мотор», «Загреб» — 5.