Ляшко вимагає підключити всі міста до газу

09.11.2018
Ляшко вимагає підключити всі міста до газу

Олег Ляшко вважає неприпустимим, коли люди мерзнуть у лікарнях.

Попри те, що в Україні вдарили перші морози, мільйони українців мерзнуть у холодних квартирах.
 
 
Одне з сотень міст, у яких не включили опалення, — 100-тисячний Павлоград, де нещодавно побував Олег Ляшко.
 
 
«Нафтогаз» не дає лімітів на газ, якщо не відшкодовано заборгованість і немає 50% передоплати. Де місцевим бюджетам узяти на це гроші? Мільйони українців стали заручниками грабіжницької політики «Нафтогазу». Тому парламент зобов’язаний прийняти рішення, дати команду уряду та «Нафтогазу» підключити всю опалювальну систему до газу. Якщо рішення не буде, вони змушені будуть спускати воду, щоб не порвалися труби та батареї. Тоді ми отримаємо новий Алчевськ, у якому кілька років тому мерзли десятки тисяч людей, а потім мільярди витрачали на відновлення інфраструктури ЖКГ. Ми вимагаємо підключити всі міста України до газу, щоб люди не мерзли у власних хатах, маленькі діти — в дитячих садках і школах, а хворі — в лікарнях», — наголосив Ляшко.
 
Рішення уряду про підвищення ціни на газ політик вимагає скасувати та встановити мораторій на збільшення тарифів. Відповідну постанову політик зареєстрував у парламенті. Документ уже підтримали шiсть парламентських фракцій i груп.
 
«Сьогоднішня політика уряду, «Нафтогазу» та Президента Порошенка призводить до того, що вся країна перетворюється на другий Алчевськ. Мільйони українців сидітимуть у холодних квартирах, бо в них немає грошей платити «драконівські» тарифи за газ і комунальні послуги. Не може пенсіонер із пенсією у пiвтори тисячi гривень платити таку ж ціну за газ, як мільйонер чи голова «Нафтогазу» Коболєв iз «космічними» зарплатами. Вирішення цієї проблеми полягає в зупинці підвищення тарифів на «комуналку», встановленні справедливої ціни на газ, наведенні порядку в ціноутворенні, збільшенні видобутку власного газу та енергомодернізації, а не консервації бідності та кризи неплатежів», — вважає лідер Радикальної партії.
 
Його постанова про мораторій на підвищення ціни на газ, за словами Олега Ляшка, дасть можливість захистити мільйони українських сімей.
 
«Сьогодні люди платять «космічні» гроші не за газ, а за корупцію влади, за її нездатність проводити правильну економічну політику в інтересах кожного українця. Українці з власних кишень платять «космічні» зарплати чиновникам, прокурорам, суддям, посадовцям «Нафтогазу» в той час, коли мільйони пенсіонерів отримують копійчані пенсії, а мільйони людей вимушені їхати на заробітки за кордон. Ми вимагаємо від парламенту припинити цю корупцію влади, невідкладно розглянути зареєстровану нами постанову й захистити кожну українську сім’ю від грабіжницької політики нинішньої влади. Ми не дамо владі набивати кишені та офшорні рахунки грошима, а українців лишати жебраками!» — підсумував Ляшко.