Поки в людей батареї холодні, чиновники не повинні сидіти в теплі — Ляшко

02.11.2018
Поки в людей батареї холодні, чиновники не повинні сидіти в теплі — Ляшко

Олег Ляшко пообіцяв людям, що доб’ється справедливих тарифів на «комуналку».

Близько двох тисяч людей з усіх куточків України вийшли під Кабмін на заклик Олега Ляшка, щоб сказати «ні» підвищенню ціни на газ і тарифів на «комуналку».
 
Обурюються й тим, що навіть за новими тарифами тепло в оселі та соціальні об’єкти в багатьох містах досі не дали!
 
«Ми не хочемо обирати між тим, щоб зігрітися, полікуватися чи поїсти. Ми хочемо запитати у чиновників: як прожити на 1500 гривень пенсії і 3000 гривень зарплати і при цьому заплатити за «комуналку?» — скаржилися люди, більшість з яких — пенсійного віку.
 
Виступаючи перед мітингувальниками, Олег Ляшко наголосив: штучне підвищення тарифів — це результат таємної змови Президента, уряду і МВФ.
 
«Влада розповідає, що альтернативи підвищенню цін на газ немає. Альтернатива є! Цю альтернативу пропонує наша команда. Це зниження цін на газ, перерахунок заробітних плат, підвищення пенсій, інвестиції в економіку, нові робочі місця, дешеві кредити для національного виробника. Щоб торгувати не сировиною, не землею, не національними інтересами, а готовою продукцією — тим, що виготовляємо. Тому сьогодні ми по всій Україні збираємо мітинги, щоб сказати «ні» грабіжницькій політиці Президента Порошенка і його влади, «ні» підвищенню цін на газ, «ні» знеціненню зарплат і пенсій українців, «ні» підвищенню цін на «комуналку», ліки та продукти харчування!» — наголосив Ляшко.
 
Учасники мітингу ухвалили резолюцію до уряду. Серед вимог — зниження ціни на газ, повернення права на субсидії всім, хто їх потребує, збільшення соціальної норми споживання газу до 2400 кубів на сезон — щоб прості українці платили менше, ніж власники маєтків.
 
А також — встановлення лічильників за держ­рахунок, проведення масштабної енергомодернізації і найголовніше — підвищення зарплат і пенсій українцям. Лідер Радикальної партії відніс документ особисто Прем’єру. Зайшовши до кабінету Володимира Гройсмана, Олег Ляшко відзначив, що там дуже спекотно, а доторкнушись до батареї, ледь не обпік руку. 
 
«Ви сьогодні керуєте країною. Так от, зробіть так, щоб були теплі лікарні, школи і дитсадки. А коли теплий кабінет в уряді, а лікарня холодна — щось не так з управлінням! Нам не треба Африки в чиновницьких кабінетах  — зробіть тепло людям!» — закликав Ляшко Гройсмана.
 
Про зустріч з очільником уряду лідер Радикальної партії відзвітував перед мітингувальниками. Пообіцяв продовжити боротьбу за їхні права, якщо уряд не виконає всі вимоги.