Премія кінокритиків України «Кіноколо»-2018: найкращим фільмом став «Донбас»

30.10.2018
Кінофестиваль «Київський тиждень критики» розпочався нагородженням «Кіноколом».
 
Премію за найкращий фільм кінокритики присудили драмі «Донбас», Сергій Лозниця також відзначений як найкращий режисер року.
 
Нагороди за найкращі акторські роботи отримали Ірма Вітовська за роль у фільмі «Брама» Володимира Тихого та В’ячеслав Довженко, виконавець головної ролі у «Кіборгах» Ахтема Сеїтаблаєва.
 
Найкращим документальним фільмом стала «Дельта» Олександра Течинського. Стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст» удостоєна премії за найкращий короткометражний ігровий фільм.
 
Премія «Відкриття року», яка відзначає автора найкращого повнометражного дебюту, присуджена Марисі Нікітюк за стрічку «Коли падають дерева».
 
Премія кінокритиків України «Кіноколо» заснована у 2018 році. Вона визначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України.
 
Організаторами кінопремії виступають Спілка кінокритиків України, асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!» та компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.
 
Міжнародний кінофестиваль «Київський тиждень критики»  створили з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками.
 
До програми фестивалю увійшли фільми з програм головних світових кінофестивалів цього року, а також стрічки, що мали значний вплив на історію кінематографа або присвячені визначним діячам кіномистецтва. Із 26 жовтня по 1 листопада у столичному кінотеатрі «Жовтень» «Київський тиждень критики» проходить удруге.