Ляшко: Діти не повинні бути сиротами при живих батьках!

24.10.2018
Ляшко: Діти не повинні бути сиротами при живих батьках!

Олег Ляшко взяв участь у відкритті дитячого будинку «Добре серце» на Львівщині.

Лідер Радикальної партії взяв участь у відкритті дитячого будинку «Добре серце» на Львівщині. На цей заклад лідер Радикальної партії вибив із держбю­джету 1,5 мільйона гривень, з яких на 900 тисяч зробили ремонт, утеплили приміщення, закупили меблі. Політик, який сам виховувався в дитбудинках та інтернатах, переконаний: діти мають жити в сім’ях. Подолати соціальне сирітство, на його думку, можна, тільки збільшуючи зарплати.
 
«Із 37 дітей, які є в дитячому будинку — 35 мають живих батьків! Тобто, це — соціальне сирітство. А насправді, не соціальне сирітство, а жебрацтво, бо батьки віддали дітей у дитячий будинок, щоб їх за державний рахунок годували. У цих батьків немає роботи, грошей або вони по Польщах їздять, щоб заробити. А держава сьогодні витрачає величезні кошти на утримання дитячих будинків замість того, щоб дати людям достойні зарплати. Тоді у батьків буде можливість годувати своїх дітей, а діти не будуть сиротами при живих батьках. Я сам виріс в інтернаті і знаю, що краще рости поряд із мамою і татом», — підкреслив Ляшко.
 
Народний депутат із задоволенням скуштував iз малечею другий сніданок — молоко з ватрушкою. Каже: так, як годують у цьому дитбудинку, мають харчуватися всі українські діти. Тому добивається відновлення безкоштовного харчування у навчальних закладах.
 
«Так, як харчуються діти в цьому дитбудинку — 5 разів на день, на жаль, їдять не всі діти в Українi. Багато хто навіть і 2 рази на день не їсть, бо у їхніх батьків немає грошей. Тому дуже важливо, щоб була державна програма фінансування харчування дітей у школах і дитсадках. Щоб батькам не треба було здавати дитину до інтернату, аби її там годували. За рахунок державного бюджету дітям мають давати щодня в навчальному закладі кашку, борщик, стаканчик молочка і ложечку меду. Тоді діти будуть здоровими. А здоров’я не варте того, щоб економити, бо здорова нація — це сильна і успішна країна!» — зазначив народний депутат.
 
Олег Ляшко стверджує: після підвищення цін на газ соціальних сиріт в Україні може значно побільшати, адже мільйони українців по всій країні опиняться за межею бідності.
 
«Влада прийняла рішення про підвищення ціни на газ. Зарплати і пенсії не піднімають, а тарифи збільшують. При цьому кажуть, що всім дадуть субсидії. Як вони збираються їх надавати кожному, якщо на субсидії у наступному році закладено менше на 20 мільярдів гривень, ніж цьогоріч? Ціни на газ піднімають на 25%, а мінімальну зарплату тільки на 15%. Задачка для першого класу: де взяти різницю, щоб заплатити за газ, нагодувати діточок, купити ліки? Тому діти і стають соціальними сиротами при живих батьках. Моє завдання — вибити з влади підвищення зарплат і пенсій, а не тарифів», — підсумував Ляшко.