Американські хірурги безплатно прооперують майже 50 українських дітей з тяжкими опіками

19.09.2018
Американські хірурги безплатно прооперують майже 50 українських дітей з тяжкими опіками

Кращі дитячі хірурги з Мічиганського та Вашингтонського університетів вкотре безкоштовно оглянуть близько 190 дітей з опіковими травмами з різних областей України, а майже 50 дітям проведуть оперативне втручання.
 
 
Упродовж року дистанційно американські пластичні хірурги розглянули майже 250 заявок від батьків постраждалих після опіків дітей. Фахівці відібрали 180 маленьких пацієнтів для стаціонарного огляду.
 
 
Більшість із них у попередні роки вже отримувала допомогу в рамках проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям». 
 
На первинний огляд, який відбувся 16 вересня, було запрошено 45 нових пацієнтів. Після нього сформували план операційних днів на весь наступний тиждень.
 
Уже третій рік поспіль проект «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» відбувається у Медичному центрі Medicover у рамках його співпраці з Гарвардською медичною школою.
 
Для реалізації спільного українсько-американського проекту Медичний центр Medicover надає свій операційний блок разом з усім необхідним обладнанням та витратними матеріалами.
 
Крім того, близько 20 медичних працівників з України (хірургів, анестезіологів та медсестер) працюватимуть увесь цей час пліч-о-пліч з американськими колегами.
 
Сформовано три операційнi бригади, які вже надають допомогу одночасно в трьох автономних зонах. Це дозволить за п’ять днів прооперувати майже 60 маленьких українських пацієнтів.
 
Спеціально для проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» Медичний центр придбав в Ізраїлі суперсучасний лазер AcuPulse CO2. Після завершення проекту його використовуватимуть для надання медичної допомоги українським пацієнтам у сферах отоларингології, гінекології та пластичної хірургії.
 
«Ми сюди вже приїж­джаємо вісім років поспіль, і наша команда від двох людей виросла до дев’яти. Вчора у клініці ми оглянули 120 пацієнтів. Я хочу сказати, що наше завдання тут не лише провести операцію, а й розбудити в кожній людині найкращі почуття, які є, — симпатію та любов одне до одного. І коли це проявляється, то тоді ми можемо відкрити наші серця і допомогати одне одному та дітям. Можу сказати, що у вас добре навчені хірурги, і ми дуже раді привезти нові технології, одна з яких — лікувати рубці без висічення з лазерною технологією», — розповів професор Гарвардської медичної школи, лікар бостонської клініки «Шрайнерс Госпіталь» Геннадій Фузайлов.
 
Як зазначила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, важливим також є й те, що українські лікарі можуть здобувати набиякий досвід від своїх колег з Америки.
 
А начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб нагадав, що у  80-90% діти найбільше зазнають опіків у віці від народження до 5 років, у період, коли вони пізнають світ. Він зазначив, що за вiсiм місяців поточного року 299 дітей госпіталізовано у лікарні з опіками, що на 41% менше ніж у минулому році.