Ляшко — рятувальникам: «Дякую за життя»

18.09.2018
Ляшко — рятувальникам: «Дякую за життя»

Олег Ляшко привітав із Днем рятувальника і людей, і собак.

Також політик добивається підвищення мінімальної зарплати для працівників ДСНС до 10 тисяч гривень. Про це лідер Радикальної партії заявив на урочистостях iз нагоди професійного свята рятувальників.
 
«Рятувальники — це одна з найпочесніших професій. Ці люди заслуговують тільки на найкращі слова. Бо вони приходять тоді, коли українцям потрібна допомога. І саме тому ми добиваємося, щоб у новому році підняли зарплати рятувальникам, було виділено кошти на житло, на нову пожежну та вертолітну техніку. Щоб ці люди завжди живими поверталися додому, де на них чекають батьки і діти. І щоб кожен українець знав: якщо, не дай Бог, якась біда — рятувальники завжди поруч, завжди прийдуть на допомогу», — зазначив лідер парламентської фракції, вітаючи працівників ДСНС.
 
Політик нагадав: ще рік тому рятувальники отримували за свою надзвичайно важливу роботу 3 тисячi гривень. Він добився підвищення цієї суми до 7 тисяч гривень. І обіцяє на цьому не зупинятися.
 
«Рятувальники повинні отримувати достойну зарплату — мінімум 10 тисяч гривень у місяць. Останні 10 років рятувальники жодної копійки не отримали на придбання житла. Це неправильно — має бути державна підтримка. Цього року за нашої підтримки на житло виділено 90 мільйонів гривень. Наступного року хочу, щоб було мінімум 150 мільйонів. І ще мінімум мільярд — на рятувальну пожежну техніку. Щоб не на драндулєтах їздили 40 кілометрів за годину і не з озера воду заправляли. А щоб мали найсучаснішу техніку, щоб приходили вчасно і допомагали людям. 17 тисяч людей урятували наші героїчні рятувальники. І за це їм величезне спасибі. Ми примусимо, щоб влада виділяла кошти на потреби рятувальників», — підкреслив Ляшко.
 
Політик окрему увагу приділив собакам-рятувальникам — кожному потиснув лапу і подякував за службу. «Ці милі вівчарки, лабрадори і такси врятували тисячі людей — знаходили їх у лісах, витягували з-під завалiв, ставали ангелами-охоронцями для дітей, які загубилися. Вони — справжні професіонали та найкращі друзі», — заявив Олег Ляшко.
 
Політик наголосив, що й надалі добиватиметься збільшення фінансування для рятувальників.