У Черкасах грабіжник напав на пенсіонерку у під’їзді: спіймали по гарячих слідах

12.09.2018
У Черкасах грабіжник напав на пенсіонерку у під’їзді: спіймали по гарячих слідах

У Черкасах грабіжник напав на жінку у під’їзді багатоповерхівки, а потім тікав і сховався під колесами поїзда. Думав, не знайдуть. Та схованка виявилася невдалою. 
 
 
Як повідомила «Україні молодій» прес-секретар черкаської патрульної поліції Зоя Вовк, зухвале пограбування сталося у будинку по вулиці Смілянській опівдні.
 
 
Жінка зайшла до під’їзду власного будинку і за мить стала жертвою нападника. Крики потерпілої почув її сусід. Молодий чоловік, який був вдома, не роздумуючи вибіг, щоб допомогти. 
 
«У ту мить нападник штовхнув пенсіонерку, силою відібрав гаманець і почав тікати. За ним навздогін кинувся сусід.
 
Водночас по телефону до патрульної поліції він детально описував грабіжника та розповідав про напрямок, куди той біжить», — розповідає Зоя Вовк.
 
Вона говорить, що на повідомлення про зухвале пограбування також зреагували працівники державної охорони. Тож, коли злодій забіг на територію черкаського залізничного вокзалу, її почали «прочісувати» спільними зусиллями. 
 
«Правоохоронці спрацювали оперативно — через 15 хвилин ймовірний підозрюваний був затриманий. Він сховався між колесами старого вагона, там його виявила патрульна й покликала на допомогу колег, які в цей час займалися пошуками», — зазначає Зоя Вовк, у послужному списку якої — затриманий грабіжник, знайдена дитина, врятоване життя самогубця, тричі виявлені наркотики під час поверхневої перевірки.
 
Сам нападник розповідає, що спускався з четвертого поверху багатоповерхівки і зустрів на сходах літню жінку. Побачив у неї гаманець, вихопив і почав тікати. А коли за ним побіг сусід, то викинув гаманець.
 
«Навіть не бачив, що там у тому гаманці. Може, він порожній...» — бідкався патрульним двічі судимий грабіжник і воночас казав, що визнає свою провину повністю і дуже шкодує, що так вчинив.
 
Зараз справою займаються слідчі, а черкаські патрульні щиро дякують сміливому черкащанину за його допомогу і небайдужу позицію.