У Черкасах ділків судитимуть за привласнення більше мільйона бюджетних гривень

05.09.2018
У Черкасах до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи, яких обвинувачують у заволодінні понад 1 млн. 200 тис. грн. бюджетних коштів.
 
Як повідомили «Україні молодій» у прокуратурі Черкаської області, до суду вже скеровано цю справу.
 
Досудовим розслідуванням установлено, що члени злочинного угруповання, до складу якого входило два керівники приватних підприємств, з якими укладали договори підряду, та двоє інших осіб, одна з яких, маючи зв’язки в державних структурах, впливала на результати проведення конкурсних торгів із державних закупівель.
 
«Отож, за попередньою змовою, з березня 2013 року до серпня 2015-го, виконуючи укладені з закладами освіти та охорони здоров’я області договори підряду на виконання будівельно-ремонтних робіт, ці четверо заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 1 млн. 200 тис. грн.», — розповідають у черкаській обласній прокуратурі.
 
І додають, що «роботу» любителів бюджетних коштів виявили працівники прокуратури області спільно з працівниками управління захисту економіки обласної поліції.
 
У прокуратурі уточнюють, що за крадіжку бюджетних коштів під час виконання договорів щодо будівництва та ремонту об’єктів соціальної інфраструктури за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, всій «команді» загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
До речі, на Черкащині також судитимуть і начальника Черкаського райавтодору, який привласнив мiльйон гривень під час виконання робіт iз нанесення дорожньої розмітки на автодорогах області.