Чотирилапі рятівники: у Харкові відбулися змагання кінологів та їхніх вихованців

05.09.2018
Чотирилапі рятівники: у Харкові відбулися змагання кінологів та їхніх вихованців

Переможці змагань. (Фото з сайта НПУ.)

У наш неспокійний, фактично воєнний час загроза диверсій, пов’язаних із вибуховими пристроями, зброєю та розповсюдженням наркотиків, на жаль, залишається актуальною.
 
Тож не дивно, що ГУ Нац­поліції приділяє цьому питанню чималу увагу. Зокрема, одним із заходів, метою яких є підвищення професійних навичок iз виявлення ви­бухівки, зброї, наркотиків із залученням собак, а також для обміну досвідом між кінологами та подальшої взаємодії й розвитку цієї служби стали змагання кінологів у Харкові.
 
У заходах, що проходили на базі Кінологічного центру ГУНП у Харківській області, взяли участь 25 чоловік зі службовими собаками з числа працівників цього центру, а також вибухотехнічного управління, управління патрульної поліції області, прикордонної служби, роти відділу військової служби правопорядку та охоронних агентств.
 
Змагання проводили за такими напрямками: пошук вибухових пристроїв i зброї та виявлення місцезнаходження наркотичних речовин. 
 
Перше місце в пошуку наркотиків зайняв інспектор Управління патрульної поліції у Харківській області Євген Косенко зі спаніелем Астеріксом, друге місце вибороли інспектор УПП Олег Кисіль із лабрадором Мелісією, а третє — пара у складі старшого інспектора УПП Олександра Агаркова з чотирилапим помічником спаніелем Ріком.
 
Щодо пошуку вибухівки та зброї, то тут кращими виявилися молодший інспектор кінологічного центу Слобожанщини Костянтин Таранов зі своїм партнером — німецькою вівчаркою Деброю.
Усі учасники отримали дипломи, а найкращі — кубки переможців.