У Черкасах на будівництво сміттєвого полігону витратять 93 мільйони гривень

05.09.2018
У Черкаській міській раді повідомили про будівництво другої черги полігону твердих побутових відходів у районі села Руська Поляна. Для втілення цього проекту необхідно 93 мільйони гривень.
 
За словами заступника міського голови Черкас Людмили Бордунос, облаштування нового полігону, який відповідатиме сучасним будівельним нормам і технологіям, надзвичайно важливий проект для обласного центру.
 
Як розповів директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін, йдеться про надзвичайно важливе завдання стосовно облаштування полігону твердих побутових відходів, тож роботи з проектування розпочаті відповідно до графіка.
 
У міській раді Черкас кажуть, що площа ділянки проектування другої черги полігону побутових відходів становить 4,2 гектара, там розміщений котлован глибиною більше 15 метрів.
 
На полігоні облаштують протифільтраційну мембрану із сучасних матеріалів, яка не дозволить просочуватися в ґрунт шкідливим речовинам зі звалища.
 
Також запланували збудувати лінію сортування сміття, втілити протипожежні заходи. Також передбачають проектування локальних очисних споруд i станції відбору фільтрату.
 
Загалом планується комплекс заходів для того, аби унеможливити екологічну небезпеку на об’єкті. Завдяки використанню сортувальної лінії, на якій працюватимуть подрібнювачі, захороненню підлягатиме лише невелика частка відходів. Схожi проекти вже втілено у Вінницькій, Львівській областях, у місті Луцьку та Івано-Франківську.
 
На будівництво другої черги полігону твердих побутових відходів у Черкасах відводиться рік.