У Львові вимагають розслідувати антиукраїнську діяльність Віктора Медведчука

05.09.2018
У річницю трагічної загибелі в таборі для політв’язнів українського поета та правозахисника Василя Стуса у Львові відбулася акція проти особи, причетної до смерті дисидента радянських часів.
 
Громадські активісти — представники таких організацій, як «Вільні люди», ЦНВ ім. Степана Бандери, КУН, ОУН, «Просвіта», «Білоруський центр — захід», МНК, «Громадська варта» та інших, — пікетували обласну прокуратуру з вимогою прозвітувати про результати розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука.
 
Акцію проведено в рамках національної ініціативи «Стоп Реванш», учасники якої переконані, що Віктор Медведчук є головним архітектором плану з розвалу України; що саме він координує та структурує всі проросійські та реваншистські сили.
 
На переконання активістів, доказів цьому є достатньо, потрібна лише політична воля вищого керівництва країни довести відкриту проти Віктора Медведчука справу до логічного завершення — судового вироку та наступного ув’язнення. 
 
Як відомо, не так давно лідер «Вільних людей» Андрій Левус направив звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка та Голови СБУ Василя Грицака щодо результатів розслідування кримінальної справи проти Віктора Медведчука, яке триває вже понад два роки. У 2016-му «Вільні люди» розпочали кампанію «Медведчук під арешт».
 
Разом iз заявою про вчинення злочину Віктором Медведчуком i менеджерами «Українського вибору» активісти тоді передали до ГПУ, СБУ та МВС близько сотні підписів народних депутатів i кілька тисяч підписів громадян, зібраних у 15 регіонах України.
 
Куму Путіна активісти інкримінують такі серйозні звинувачення, як причетність до повалення конституційного ладу, підривна діяльність проти суверенітету України та фінансування тероризму.