Протягом ООС на Донбасі було знищено 373 тисячі вибухонебезпечних предметів — Міноборони

04.09.2018
У районі проведення Операції об’єднаних сил ситуація 2 вересня стала більш напруженою, ніж у попередні дні, проте цілком контрольованою.
 
Російські окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, ворог не застосовував. Противник вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Шуми, Південне, Кам’янка, Мар’їнка, Березове, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.
 
Унаслідок обстрілів позицій Об’єднаних сил упродовж доби в неділю четверо військовослужбовців отримали поранення, а ще четверо зазнали легких ушкоджень. Усіх постраждалих вчасно евакуйовано з позицій, доставлено до медичних установ, де вони отримують належне лікування.
 
За даними української розвідки, впродовж доби трьох окупантів знищено та ще шістьох поранено.
 
Станом на ранок 3 вересня противник чотири рази обстріляв наші позиції в районі Пісків, Водяного, Павлополя та Кримського з гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. Втрат серед українських військовослужбовців немає.
 
Тим часом у Міноборони повідомили: за час проведення ООС на Донбасі було знищено 373 тисячі вибухонебезпечних предметів. Начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони Максим Комісаров підкреслив, що розмінування триває.
 
«Основна небезпека від вибухонебезпечних предметів — це небезпека в «сірій зоні». 373 тисячі вибухонебезпечних предметів було знищено за час проведення ООС», — повідомив він.
 
Із початку Операції об’єднаних сил отримано понад 200 заявок про проведення аварійних робіт, iз яких близько 102 — на розмінування.
 
РФ демонструє ігнорування міжнародних зобов’язань щодо невикористання мін.
За словами представника Міноборони, в Україні йде робота з впровадження міжнародних стандартів протимінної діяльності.
 
У розмінуванні українських територій нашій державі допомагає Данія. Відповідних домовленостей було досягнуто ще 19 липня цього року в ході зустрічі голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна з представниками датської групи з розмінування.
  За час війни від мін на Донбасі постраждало 1858 осіб.