Ляшко розповів, як допомогти пасічникам i зробити молодь здоровішою

21.08.2018
Ляшко розповів, як допомогти пасічникам i зробити молодь здоровішою

Лідер Радикальної партії запропонував щодня давати ложку меду і стакан молока кожній дитині у школі за рахунок держави, як було колись.
 
 
На думку політика, це і здоров’я нації зміцнить, і доходи селян підвищить. Лідер Радикальної партії відвідав всеукраїнський арт-фестиваль «Медовий Баштан» у селі Хоцьки на Київщині та запевнив фермерів у своїй підтримці.
 
 
«Стакан молока і ложка меду щодня у школах — це і здоров’я наших дітей, і реалізація нашого меду. Як раніше було: дитина приходить до школи — отримує стакан молока і ложку меду. Тому й діти здорові були. А нам потрібна здорова та освічена нація. Ми добиватимемося, щоб в українських школах давали мед і молоко безплатно. Щоб батьки останнє з хати не виносили, аби купити дитині ті корисні продукти», — наголосив Ляшко.
 
Також лідер Радикальної партії добивається встановлення жорсткого контролю за якістю добрив, щоб бджоли не гинули від хімікатів, а селяни не втрачали свої заробітки.
 
«Ці бджоли працюють більше, ніж усі трутні при владі, разом узяті! Бджіл не труїти треба, а навпаки, робити все, щоб їх було більше. Більше бджіл — більше меду, врожаїв і заробітків для селян. Україна раніше займала перше місце в Європі за експортом меду. В цьому році вже скотилася на п’яте місце. Селяни зібрали втричі менше меду, ніж у минулому році, бо бджіл потруїли. Це величезні втрати для бджолярів, для всього сільського господарства. Тому ми добиваємося відновлення державного контролю за якістю хімдобрив. Щоб не бодяжили у підворіттях, не продавали за 3 копійки і не труїли бджіл та українців. Також ми вимагаємо, щоб селян попереджали, коли будуть розпилювати добрива, аби вони встигли перевезти кудись своїх бджіл», — розповів народний депутат.