Терпіння й труд: «Динамо» подолало третій раунд кваліфікації Суперліги

17.08.2018
Терпіння й труд: «Динамо» подолало третій раунд кваліфікації Суперліги

Відзначившись у воротах «Славії», основний форвард «Динамо» Артем Бесєдін забив свій перший гол у новому сезоні. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Зазнавши в попередні роки серйозних кадрових змін, акцент яких керівництво клубу спрямувало на омолодження головної команди, прагнення київського «Динамо» від цього не стали менш амбітними.
 
Попри відсутність прямої перепустки до Ліги чемпіонів, динамівці, традиційно, хочуть бачити себе на щорічному головному футбольному святі Старого світу.
 
Торік кваліфікаційний похід «біло-синіх» завершився практично на старті: після програної дуелі в третьому колі відбору швейцарському «Янг бойз».
 
Маючи за плечима невдалий попередній досвід, поточну кваліфікацію столичні футболісти розпочали більш зібрано.
 
І нехай пропущений на останніх хвилинах м’яч у Празі від «Славії» трохи зіпсував підопічним Олександра Хацкевича враження від першого матчу третього кваліфайн-раунду ЛЧ-2018/2019, на гру-відповідь київські футболісти вийшли з добре виконаною роботою над помилками.
 
Зрештою, в Києві на НСК «Олімпійський» «Славія» вразити ворота Дениса Бойка не змогла, при цьому самі динамавці двічі відзначилися у воротах опонента з Чехії.
 
Нарешті — вперше від початку сезону — за «біло-синіх» відзначився їхній основний форвард Артем Бесєдін, поставивши переможну крапку в матчі.
 
Щоправда, легкою перемогу команди Хацкевича аж ніяк не назвеш. Забивши швидкий м’яч, київські футболісти довгий час були змушені стримувати натиск чеського клубу, проте жоден з їхніх випадків так і не досяг мети.
 
У динамівців же продуктивно спрацював їхній головний талант. Завдяки двом тонким передачам юного Віктора Циганкова по разу в матчі змогли відзначитися Вербич та Бесєдін.
 
«Команда вміє терпіти й чекати свого шансу», — головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич так пояснив ключ до успіху в протистоянні зі «Славією».
 
У наступному раунді на «Динамо» чекатиме побачення з «Аяксом», котрий київські футболісти називають «сильнішим за свого попереднього суперника».
 
На відміну від київського клубу, котрий лише в останні сезони взяв курс на омолодження, один із голландських грандів уже давно нагадує кузню молодих талантів.
 
Тож торішню сенсаційну невдачу в кваліфікації Ліги Європи, котра призвела до того, що «біло-червоні» вперше за 50 років залишилися без «єврокубкової осені», якоюсь мірою можна назвати закономірним фактом.
 
Без сумніву, після того проколу «Аякс» у протистоянні з «Динамо» прагнутиме написати значно яскравішими фарбами нову сторінку своєї історії.
 
А от нова глава в біографії екс-динамівця Євгена Хачеріді, котрий з нового сезону грає за грецький ПАОК, уже виглядає вельми пристойно.
 
Його новий клуб здолав у третьому раунді кваліфікації ЛЧ московський «Спартак», після чого Женя на емоціях показав московським фанатам свої щитки в кольорах українського прапору.
 
Звісно, подібний жест українського футболіста не міг залишитися поза увагою росіян. Проте в грецькому клубі одразу відповіли, що дії Хачеріді не носили провокаційного характеру. 
 
ТАБЛО
Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Матчі-відповіді. «Динамо» (Україна) — «Славія» (Чехія) — 2:0 (Вербич, 11; Бесєдін, 74; перша гра — 1:1). «Аякс» (Голландія) — «Стандард» (Бельгія) — 3:0 (2:2).