На Черкащині неподалік річки Тясмин лісівники створили масштабний рекреаційний пункт

15.08.2018
На Черкащині неподалік річки Тясмин лісівники створили масштабний рекреаційний пункт

Новий рекреаційний пункт неподалік Чигирина. (Фото надане прес-службою Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.)

На Черкащині, неподалік річки Тясмин у районі чигиринських сіл Чорнявка й Худоліївка, тамтешні лісівники створили новий масштабний рекреаційний пункт, де одночасно можуть відпочивати 50 осіб.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
 
Назвали нове відпочинкове місце — «Три озера», відродивши стару назву тієї місцини. А працювали над спорудженням великої альтанки, столів, лавок, навісу, облаштовували всі зручності для приготування їжі, півтора місяця працівники Трушівського лісництва.
 
Продумали все для комфортного відпочинку на природі — для наймолодших встановили гойдалку, карусель та пісочницю, для любителів спорту поряд облаштували спортивний майданчик, де можна пограти у волейбол чи футбол.
 
А родзинкою цього рекреаційного пункту стало невелике озеро, яке розкопали лісівники, віднайшовши старе лісове джерело.
 
За словами лісничого Трушівського лісництва Андрія Приходька, місцеві старожили стверджують, що раніше у цьому місці були три невеликих озера.
 
Проте це було ще до заліснення території — до висаджування Чигиринської гряди, яка була створена у середині минулого століття.
 
Символічно, зазначає Андрій Приходько, що на завершення робіт біля водойми наші майстри віднайшли стару підкову, що є добрим знаком. Тож підкову розмістили при вході в рекреаційний пункт.
 
Директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр зауважує, що це вже десятий рекреаційний пункт на території підприємства. Роботи з будівництва, благоустрою рекреаційних пунктів проводять за власні кошти підприємства та силами працівників державної лісової охорони.
 
«У цьому лісі відомі грибні місця, тож відвідувачів тут ніколи не бракує. Рекреаційні пункти будуємо для зручності відпочиваючих, для контролю за перебуванням населення в лісових масивах. Головне, з чим завжди звертаємося до громадян, — дотримуйтеся правил поведінки в лісі, не порушуйте вимог перебування у лісових масивах під час пожежонебезпечного періоду, з повагою ставтеся до праці лісівників», — наголошує Роман Фендюр.