Схоже, незабаром занедбані клаптики українських сільгоспугідь вкриються тепличними фермами на кшталт долинних ландшафтів Туреччини.
За прогнозами експертів Pro-Consulting, обсяги споживання тепличних культур у нашій країні в наступні п’ять років зросте втричі.
За даними Мінагрополітики, українська теплична продукція забезпечує на сьогодні всього п’яту частину внутрішнього ринку, а в пік сезону — до 50 відсотків.
Тобто, більшість овочів, що продаються в нашій країні, ми закуповуємо за кордоном. У теплицях на території України традиційно найбільше вирощується огірків і помідорів, які складають, відповідно, 50 і 44 відсотків ринку.
І поки що зовсім мізерна увага приділяється салатам, зелені та іншим культурам, популярним серед покупців.
Нагадаємо, що перевага невеликих тепличних комплексів — відсутність необхідності оформлення дозвільних документів.
Тим, хто захоче займатися тепличним господарством, досить мати довідку про право власності на земельну ділянку.
І тільки для найму працівників необхідно зареєструвати приватне підприємство або іншу форму власності (наприклад, агропідприємство).