Тепер бійці вирішують самі, чи стріляти по ворогу у відповідь на провокації — командувач ООС

07.08.2018
Хоч упродовж цих вихідних ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася цілком контрольованою, проте ворог знову гатив по українських позиціях із важкого озброєння: у суботу — один раз, а в неділю — чотири.
 
Зокрема, противник обстріляв наші позиції 5 серпня біля Луганського та Гнутового з 82-мм мінометів, а захисники Лебединського зазнали вогневого впливу з мінометів калібром 120 мм.
 
Крім того, російські окупаційні війська цими днями вели ще й прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї, а на окремих напрямках — з озброєння БМП.
 
Обстріли здійснювали по захисниках Кримського, Новозванівки, Луганського, Світлодарська, Південного, Новгородського, Мар’їнки, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. 
 
На жаль, 4-5 серпня за Україну на фронті знову наклали головами двоє бійців, ще троє дістали поранення різного ступеня важкості. В окупантів, згідно з розвідданими, також втрати: «200»-х — четверо, «300»-х — восьмеро. 
 
Додамо, що впродовж 6 серпня, за даними прес-служби ООС на 9-ту годину ранку, бойовики російських окупаційних військ чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Мар’їнки та Лебединського. У понеділок один наш військовослужбовець отримав поранення. 
  

ДО РЕЧІ

Командувач Операцією об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що зі зміною на Донбасі військової операції змінився й принцип ведення бойових дій: якщо раніше під час перемир’я українським військовим забороняли давати «відповідь», то тепер вони самі вирішують, стріляти у ворога чи ні.
 
Він пригрозив бойовикам, що відтепер вони отримуватимуть адекватну реакцію на обстріли позицій ЗСУ.
 
«Ми перестали миритися з безкарними обстрілами окупаційними військами наших позицій. Рішення про відкриття вогню приймає особисто кожен військовослужбовець, якщо йому загрожує небезпека. За останні два місяці ворог уже переконався в цьому. 
 
Окупанти та їхні поплічники знають, що за кожен злочин вони отримають адекватну відповідь. Український солдат — не мішень у тирі, для окупантів розплата за пролиту кров наших воїнів буде неминучою — зараз і в майбутньому. Ворог повинен про це завжди пам’ятати».