Здрастуй, Рош-га-Шана, новий рiк: як в Умані готуються до прийому хасидів

03.08.2018
Цього року святкування Рош-га-Шана — Нового року за юдейським календарем — припадає на 9 вересня. Тож Умань традиційно очікує прибуття понад 30 тисяч брацлавських хасидів. 
 
Про це повідомляють в Уманській міській раді, де днями провели нараду за участі посла Ізраїлю в Україні Еліава Бєлоцерковські, представників Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана та Черкаської обласної державної адміністрації.
 
Ішлося про забезпечення громадського порядку, пожежної безпеки, попередження міжетнічних конфліктів, контролю за сплатою податків, медичного обслуговування.
 
Говорили й про те, що безпеку паломників і мешканців Умані під час Рош-га-Шана забезпечуватимуть 600 працівників Національної поліції України і 100 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.
 
Для надання медичної допомоги в районі компактного проживання паломників буде розгорнуто тимчасові медичні пункти.
 
У свою чергу, посол Ізраїлю Еліав Бєлоцерковські відзначив високий рівень організації паломництва в Умані у 2017 році й у попередні роки, а голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко підкреслив, що це стало результатом спільної роботи влади всіх рівнів i громадських організацій міста.
 
«Як міська влада ми зробимо все, щоб усі служби міста функціонували цілодобово і безперебійно, жителі Умані мали спокій і нормальний ритм життя, а паломники могли належним чином справити свої культові обряди», — пообіцяв уманський міський голова Олександр Цебрій.