Українець став заступником начальника Штабу оборони Канади

03.08.2018
Українець став заступником начальника Штабу оборони Канади

Пол (Павло) Винник.

Заступником начальника Штабу оборони Канади, як уже повідомляла «УМ», призначено етнічного українця, генерал-лейтенанта Пола (Павла) Винника.
 
 
Пол  — онук українських емігрантів. За словами посла Канади в Україні Романа Ващука, дід генерала походив із села Поздимир, що на Радехівщині (Львівська область), а вже в Канаді він проживав у поселенні теж із львівською назвою — Стрий. Пол Винник у листопаді 2016-го відвідав рідне село предків — Поздимир.
 
 
Нині Павло Винник очолює воєнну розвідку Канади. За освітою він — військовий інженер, служить у ЗС Канади із 1981 року.
 
 
У 2009 р. брав участь у війні в Афганістані у складі Багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідальний за формування афганського міністерства оборони та національної армії.
 
Призначення Винника стане найвищим досягненням українських канадців у Сухопутних військах Канади.
 
Водночас щонайменше три члени української громади отримували генеральське звання у канадських військово-повітряних силах (ВПС).
 
Варто також нагадати, що у парламент Канади пройшло понад 10 українців із діаспори. Більшість із них балотувалися на виборчих округах у провінціях Онтаріо, Манітоба та Альберта, де кількість представників української діаспори найбільша.
 
Тому зрозуміло, що у парламенті всі партії засуджують агресію з боку Росії й надають вагому допомогу Україні. 
 
Нагадаємо, канадське міністерство закордонних справ також очолює українка за походженням — Христя Фріланд.