Окупанти на Донбасі знову почали стріляти із забороненої Мінськими домовленостями зброї

01.08.2018
На фронті в останні дні ворог дещо знахабнів порiвняно з попереднім періодом, адже знову почав застосовувати зброю з калібром, забороненим Мінськими домовленостями.
 
У вівторок, 31 липня, таке озброєння було застосовано тричі. 
 
Загалом упродовж доби окупанти 40 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Прицільний вогонь російські окупаційні війська вели, в основному, з гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї по захисниках Кримського, Травневого, Світлодарська, Новгородського, Майорська, Опитного, Авдіївки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Новотроїцького, Кам’янки, Пісків, Лебединського, Павлополя, Гнутового та Широкиного. 
 
Найбільше дісталося українським захисникам на позиціях біля Водяного, де ворог «поливав» наших бійців із 120-мм та 82-мм мінометів.
 
Упродовж доби, у понеділок-вівторок, в ході бойових дій троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. В окупантів, за даними української розвідки, одного вояку знищено, а ще чотирьох — поранено.
 
І поки одні наші співвітчизники на передовій кладуть свої голови й отримують поранення, інші «воїни» в тилу чинять злочини заради власного збагачення.
 
Зокрема, цими днями військова контррозвідка СБУ за сприяння військової служби правопорядку зі складу Об’єднаних сил викрила та на гарячому затримала військовослужбовців ЗСУ, які зливали пальне з бензовозів на нелегальному пункті скупки ПММ, організованому в гаражі мешканцем смт Очеретине Донецької області.
 
За попередніми даними, військові, з метою власного збагачення, намагалися реалізувати близько двох тонн палива. Не виключено можливу участь у протиправній діяльності командирів затриманих військовослужбовців.
 
Санкція статті за подібний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Через дії таких «героїв» падає не лише боєздатність ОС, а й моральний дух у військах.