«Маріуполь» розписав «мирову» з «Юргорденом», а легіонери результативно зіграли в ЛЄ

31.07.2018
«Маріуполь» розписав «мирову» з «Юргорденом», а легіонери результативно зіграли в ЛЄ

«Маріуполь» після візиту до Швеції залишився задоволеним результативною нічиєю. (Фото з сайта ua.football.com.)

Першим із українських клубів у єврокубках стартував «Маріуполь» — підопічні Олександра Бабича зіграли внічию (1:1) у першому поєдинку другого раунду відбору проти «Юргордена».
У контексті двоматчевого протистояння та з огляду на хід зустрічі (азовці грали від оборони та використали чи не єдиний голевий шанс), виїзна нічия — непоганий результат. Могли «сині» й виграти, але пропустили в компенсований час. Мапіупольці знову, як і в матчі першого туру УПЛ проти «Зорі» (1:2), дозволили супернику забити після помилок у захисті. 
Проте Олександр Бабич залишився задоволений грою: «Команда виконала те, про що домов­лялися перед грою. Наш план спрацював. Десь не вистачало досвіду, далася взнаки коротка лавка запасних. Але ми закінчили поєдинок із високо піднятою головою».
Матч-відповідь пройде в Одесі у четвер, 2 серпня. Якщо «Маріуполь» вийде до третього кваліфікаційного етапу, то там зіграє з переможцем пари «Бордо» (Франція)/«Вентспілс» (Латвія), перший поєдинок виграли французи (1:0).
Луганська «Зоря», яка два роки поспіль потрапляла одразу до групи ЛЄ, цього сезону стартує з третього кола відбору. Перший суперник — португальська «Брага».
А першим опонентом київського «Динамо» на шляху до основного раунду Ліги чемпіонів буде віце-чемпіон Чехії — «Славія» з Праги.
Минулого тижня грали у другому за престижністю турнірі Старого Світу й українські легіонери. Форвард казахстанського «Кайрата» Адерінсола Есеола, який в УПЛ виступав за «Зірку» та Олександрію», відзначився «дублем» у воротах голландського «АЗ».  Результативною грою запам’ятався і хавбек бельгійського «Генка» Руслан Ма­лі­новський, у його активі — гол зі штрафного люксембурзькій «Фолі Еш».
Асист у поєдинку проти грецького «Атромітоса» записав на свій рахунок Олександр Нойок, який цього літа став гравцем білоруського «Динамо-Брест».
У матчі «Тобол» (Казахстан) — «Пюнік» (Вірменія) на поле вийшли одразу двоє українців — за господарів 90 хвилин відіграв голкіпер Дмитро Непогодов, за гостей — хавбек Максим Трусевич, перемогла команда воротаря — 2:1.
Екс-футболіст «Зорі» та «Олександрії» Артем Сухоцький вийшов у старті братиславського «Слована» на Мальті, де словаки сенсаційно поступились «Бальцану» (1:2). Відомий виступами за «Чорноморець» захисник Олександр Азацький провів повний матч за грузинський «Торпедо Кутаїсі», а його команда розгромила фарерський «Вікінгур» (3:0). 

ТАБЛО

Ліга Європи. Другий відбірковий раунд. Перші матчі. «Юргорден» (Швеція) — «Маріуполь» (Україна) — 1:1 (Баджі, 90+4 — Яворський, 37), «Кайрат» (Казахстан) — «АЗ» (Нідерланди) — 2:0 (Есеола («К») — 90 хв., 2 голи), «Генк» (Бельгія) — «Фола Еш» (Люксембург) — 5:0 (Маліновський («Г») — 90 хв., гол), «Динамо-Брест» (Білорусь) — «Атромітос» (Греція) — 4:3 (Нойок («Д») — 90 хв., передача), «Тобол» (Казахстан) — «Пюнік» (Вірменія) — 2:1 (Непогодов («Т») — 90 хв., Трусевич («П») — 90 хв.), «Бальцан» (Мальта) — «Слован» (Словаччина) — 2:1 (Сухоцький («С») — 90 хв.), «Торпедо Кутаїсі» (Грузія) — «Вікінгур» (Фарери) — 3:0 (Азацький («Т») — 90 хв.).