Гриби-всесезонки: біля Києва запрацює виробництво з вирощування шампіньйонів

24.07.2018
Гриби-всесезонки: біля Києва запрацює виробництво з вирощування шампіньйонів

Печерички чим свіжіші, тим смачніші. (Фото з сайта uprom.info.)

Нинішній рік виявився урожайним на гриби. Але не завжди вдається поласувати свіжими грибочками з лісу.
 
На цей випадок активну діяльність в Україні розгорнули промислові грибники. Так, у липні поблизу столиці запрацює нове виробництво з вирощування шампіньйонів у Білоцерківському районі.
 
До кінця року тут планують запуск двох черг загальною площею вирощування 1,5 гектара.
 
За твердженням керівників нового «грибного місця», виробництво побудовано й оснащено з урахуванням усіх сучасних тенденцій.
 
Будуть застосовані новітні технології вирощування, збору гриба і менеджменту підприємства.
 
Високотехнологічна ферма перебуває в управлінні ТОВ «Органік Машрумс» і ТОВ «Еко-Машрумс», які вже не перший рік працюють на ринку з багатьма торговими мережами України.
 
Після запуску другої черги будівництва загальна потужність підприємства складе 15 тисяч 800 квадратних метрів вирощування. Планують вирощувати 150-180 тонн гриба при виробництві на Фазі II компосту і близько 300 тонн при виробництві на Фазі III компосту.
 
З таким обсягом виробництва підприємство стане найбільшим виробником грибів у Київській області. Реалзацію вирощеної продукції планують здійснювати як у торгових мережах України, так і на експорт.